Avioane de vânătoare israeliene atacă peste 140 de ţinte în Gaza

Avion de luptă israelian F-16.
Avion de luptă israelian F-16. (Wikimedia.org)

Avioane de luptă israeliene au atacat peste 140 de ţinte strategice ale militanţilor Hamas în enclava palestiniană Fâşia Gaza, care se află sub controlul lor şi care este asediată de Israel, au declarat joi forţele de apărare israeliene (IDF).

Atacurile aparent au fost un răspuns la un baraj de 150 de rachete lansate asupra Israelului miercuri seara, dintre care 25 au fost doborâte de sistemul de apărare israelian Domul de Fier.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că au atacat, printre altele, “o fabrică de ciment folosită de Hamas pentru a construi tuneluri utilizate în operaţiuni teroriste”, precum şi un tunel maritim folosit în acelaşi scop şi alte câteva ţinte teroriste situate în interiorul unor “complexe militare” ale Hamas.

De asemenea, IDF a raportat că un avion de vânătoare israelian a deschis focul asupra a ceea ce a numit a fi o “echipă de lansare de rachete” din Gaza.

Cel puţin şase persoane au fost rănite după ce rachete lansate din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, aflat sub controlul organizaţiei fundamentaliste Hamas, au căzut miercuri după-amiază în oraşul israelian Sderot, afirmă surse citate de Channel 10 şi de Ynetnews.com, potrivit Mediafax.

Un purtător de cuvânt al autorităţii pentru sănătate din Fâşia Gaza a declarat anterior că un palestinian a murit miercuri în enclavă asediată în timpul unui atac cu proiectile lansat de Israel ca răspuns la rachete trase asupra teritoriului său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe