Avioane de luptă suedeze interceptează bombardiere ruseşte în apropierea graniţei

Bombardier rusesc Tu-22 M “Backfire”.
Bombardier rusesc Tu-22 M “Backfire”. (Captură Foto)

Avioanele de luptă suedeze au interceptat joi două bombardiere ruseşti care zburau în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Baltice, în apropierea graniţei Suedei, a declarat armata suedeză.

Relaţiile dintre Occident şi Rusia s-au tensionat ca urmare a rolului Moscovei în conflictul din Ucraina şi a anexării peninsulei ucrainene Crimeea. În acelaşi timp, activitatea militară rusă amplificată în regiunea Baltică şi în Atlanticul de Nord au contribuit la creşterea acestor tensiuni, conform Reuters.

Suedia, care nu este membră a NATO, a declarat că a interceptat două bombardiere Tu-22M “Backfire” care se îndreptau în direcţia insulei suedeze Öland, la sud de Stockholm.

“[Avioanele suedeze] s-au ridicat de la sol pentru a identifica aceste bombardiere – [piloţii] spunându-le ‘Hei, vă vedem’”, a declarat Jesper Tengroth, purtător de cuvânt al armatei.

Rusia a criticat intens legăturile tot mai apropiate dintre Suedia şi NATO, care a organizat unul dintre cele mai mari exerciţii antisubmarin ale sale în Marea Nordului la începutul acestei luni, invitând pentru prima dată Suedia să se alăture acestora.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.