Aviaţia americană lansează manevre care bruiază sistemele GPS în SUA

Avion de luptă american F-22 Raptor.
Avion de luptă american F-22 Raptor. (Captură Foto)

Forţele Aeriene ale Statelor Unite lansează cel mai mare set de antrenamente de război aerian, numită Red Flag 18-1, începând de vineri şi care se vor încheia pe 16 februarie.

Pe 26 ianuarie, exerciţiile au început oficial la Baza Forţelor Aeriene Nellis, la 30 de km de Las Vegas.

Oficialii bazei aeriene a Pentagonului au avertizat locuitorii în legătură cu creşterea activităţii militare, avioanele decolând de două ori pe zi de la baza Nellis pentru a efectua exerciţii de război în deşertul Nevada.

Exerciţiul implică o varietate de aeronave, atât de vânătoare cât şi bombardiere, precum participarea unor forţe din Marină - dar şi a unor aliaţi ai SUA precum RAF din Marea Britanie şi Australia.

Potrivit The Drive, exerciţiile de război aerian sunt cele mai mari de acest gen din ultimii 42 de ani.

Statele Unite se pregătesc pentru un posibil conflict în Peninsula Coreeană, care poate escalada având în vedere susţinerea de care se bucură regimul nord coreean din partea Chinei şi Rusiei.

Conform comunicatelor, USAF va "bloca GPS-ul în timpul testului din Nevada", a spus Drive, pentru a oferi condiţii realiste de război.

Flying.com raportează exerciţiile din Nevada vor provoca întreruperi în funcţionarea sistemelor GPS pentru porţiuni vaste ale Statelor Unite ale Americii occidentale de la 26 ianuarie până pe 18 februarie.

Toate aeronavele dotate cu GPS care operează în Statele Unite ale Occidentului ar trebui pregătite pentru posibile probleme navigare în regiune.

Pentagonul a testat (iunie 2016) o tehnologie care poate bloca GPS-ul într-o zonă extinsă şi este probabil ca aceasta să fie utilizată acum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe