Avertisment sumbru: „România, cu un pas în afara UE. PSD ne trimite la marginea lumii civilizate”

PSD distruge domnia legii în Parlament şi ne trimite la marginea lumii civilizate, a tras un semnal de alarmă deputata Cristina Prună.
Cristina Prună
Cristina Prună (Cristina Prună)

România e cu un pas în afara Uniunii Europene. Aceasta este singura concluzie a întâlnirii de lucru organizată de Ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, cu şefii misiunilor diplomatice din statele UE, în contextul preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România în 2019, a opinat vineri, pe pagina sa de socializare, deputata USR Cristina Prună.

"Am asistat pur şi simplu la un mesaj de o duritate rar întâlnită, transmis de corpul diplomaţilor europeni la unison şi fără niciun dubiu în ceea ce priveşte pachetul de legi privind justiţia din România. Este clar, ceea ce face PSD în Parlament distruge domnia legii în România şi ne trimite la marginea lumii civilizate. Nu există nuanţe sau lucruri transmise cu subînţeles. Ceea ce au înţeles partidele din Opoziţie şi societatea civilă este acelaşi lucru cu ce ni se transmite de către toţi diplomaţii europeni acreditaţi la Bucureşti. Scoatem România din Europa adoptând prin intermediul Parlamentului un pachet de legi care distrug ideea de justiţie aşa cum este ea înţeleasă la nivel european", a declarat Cristina Prună.

Potrivit reprezentantei USR, reacţia de apărare a celor de la PSD a fost palidă şi speriată de ceea ce au de apărat.

"Am susţinut necesitatea de a rămâne în Europa şi de a apăra justiţia pentru că avem pretenţia de a avea o ţară democrată care respectă principiile fundamentale ale justiţiei. Vin zile negre pentru că PSD a demonstrat că nu va ţine cont de nicio opoziţie şi de niciun punct de vedere contrar. Nu mai e vorba despre anti-corupţie, deja e nevoie să ne punem problema dacă dorim sau nu să continuăm traseul european. Să nu aveţi nicio îndoială, PSD ne va scoate din Uniunea Europeană dacă acesta va fi preţul pe care noi ceilalţi îl vom avea de plătit pentru dorinţa acestui partid de a distruge sistemul juridic din România", a precizat Cristina Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne