Avertisment sumbru: Primii loviţi vor fi cei 4,5 milioane de români aflaţi în ţările UE şi familiile lor din ţară

Dacă PSD-ALDE continuă în aceeaşi direcţie riscă să scoată România din Uniunea Europeană şi toţi românii să sufere ca urmare a acestor acţiuni, a tras un semnal de alarmă purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, în urma scandalului declanşat de raportul MCV şi Rezoluţia PE privind statul de drept.
Viorica Dancila (Prim-minstru)
Viorica Dancila (Prim-minstru) (Florin Chirila/Epoch Times)

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a avertizat joi, în cadrul unui conferinţe de presă, că Guvernul Dăncilă, sprijinit de coaliţia PSD-ALDE, vrea să scoată România din Uniunea Europeană.

"Am asistat astăzi la o scenă din acelaşi film prost pentru România. Prin afirmaţiile pe care le-a citit astăzi premierul României, Viorica Dăncilă, am avut parte de acelaşi gest pe care l-a făcut Florin Iordache, ieri, în cuvinte. Nu este împotriva opoziţiei, sau doar a opoziţiei şi a PNL, ci este împotriva românilor ceea ce afirmă şi întreprind cei care în acest moment guvernează România. Afirmaţiile doamnei Viorica Dăncilă de astăzi, cu privire la rezoluţia Parlamentului European, raportul MCV, pregătirea Consiliului Uniunii Europene, sunt foarte grave pentru că arată că România în acest moment, Guvernul României, sprijinit de coaliţia PSD-ALDE, încalcă principiile şi valorile europene şi se opune prevederilor Tratatului de aderare al României la Uniunea Europeană şi doreşte să scoată România din Uniunea Europeană. Faptele vorbesc pentru ei, nu vorbele", a declarat Dancă.

Potrivit liberalului, după ce s-au pus de-a curmezişul mai bine de un an de zile, că instituţiile europene nu cunosc realitatea din România, că nu sunt informaţi, că nu spun concret ce trebuie să facă România, după ce au făcut pe proştii, acum, când sunt ca hoţii prinşi la furat, dau înapoi şi arată doar tupeu şi un dezinteres şi o ostilitate gravă faţă de toate recomandările acestor instituţii europene, şi nu sunt puţine.

"Vorbim de Adunarea Parlamentului Consiliului Europei, vorbim despre raportul statelor privind corupţia GRECO, vorbim despre Parlamentul European, despre Comisia Europeană, despre Departamentul de Stat american, ambasadele statelor UE şi NATO, care toate au cerut să înceteze asaltul acestui grup infracţional asupra legilor Justiţiei şi codurilor penale, prin care un grup de infractori vor să se facă spălaţi de faptele lor penale. Continuarea în această direcţie riscă să scoată România din Uniunea Europeană şi toţi românii să sufere ca urmare a acestor acţiuni. Această atitudine, pe care a exprimat-o Viorica Dăncilă astăzi, este cu atât mai gravă cu cât vine din partea premierului unei ţări care urmează să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi pune un mare semn de întrebare dacă Guvernul unei ţări europene, care dovedeşte că încalcă valorile şi principiile europene, merită şi poate să conducă destinele Uniunii Europene în cadrul preşedinţiei rotative a acestei organizaţii", a continuat Dancă.

Liberalul a subliniat că este o chestiune extrem de gravă, sunt declaraţii iresponsabile pe care le face premierul Viorica Dăncilă, atât cu privire la Uniunea Europeană cât şi la conţinutul ultimelor rezoluţii şi rapoarte în ceea ce priveşte Guvernul României.

"Rezoluţia Parlamentului European şi raportul MCV nu sunt împotriva României, sunt împotriva grupului infracţional care a ocupat şi ocupă Palatul Victoria. Rezoluţia Parlamentului European este o rezoluţie care apără România de infractori şi statutul României, statutul de membru al Uniunii Europene cu drepturi depline. Raportul MCV spune în mod foarte clar ce trebuie să facă România. Nu este un atac la suveranitatea ţării noastre, este conform prevederilor tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, pe care chiar unul dintre liderii coaliţiei l-a semnat. Vorbim în acest context despre consecinţe foarte grave pentru români. Aşa cum se poate observa din date oficiale statistice, România, în acest moment, se află într-o situaţie economică dificilă iar predilecţiile opoziţiei şi ale PNL, la care face referire doamna Viorica Dăncilă, neînţelegând diferenţa între predicţii şi predilecţii sunt foarte clare. 'Predilecţiile' PNL sunt pentru o creştere economică sănătoasă, pentru creşterea puterii de cumpărare a românilor, pentru o Românie puternică în Uniunea Europeană, pentru o guvernare care să aducă prosperitate şi bunăstare pentru toţi românii", a precizat Dancă.

Întrebat dacă ne poate spune cum poate risca România ieşirea din UE, ca procedură, dacă ţara noastră nu respectă ultimele recomandări din raportul MCV, purtătorul de cuvânt al PNL a replicat:

"Recomandările, aşa cum ştiţi foarte bine, sunt obligatorii pentru România, nu sunt opţionale recomandările incluse în raportul MCV. Ne-am asumat prin tratatul de aderare şi există decizii ale CCR care spun că aceste recomandări sunt obligatorii. Sigur, în acest moment, faţă de alte state membre, România are acest Mecanism de Cooperare şi Verificare care a fost gândit exact pentru a preîntâmpina situaţii în care poate fi atrasă activarea articolului 7 al Tratatului constitutiv al Uniunii Europene. Asta nu înseamnă, însă, că suntem exceptaţi de la activarea acestui articol. Dacă România continuă să ignore şi să refuze aplicarea acestor prevederi există inclusiv această posibilitate de activare a articolului 7, astfel încât România, şi mai ales românii, să fie privaţi de toate beneficiile Uniunii Europene. Adio Schengen, adio fonduri europene, adio libera circulaţie a românilor în Uniunea Europeană, adio dreptul de muncă al românilor în Uniunea Europeană. Primii loviţi vor fi cei 4,5 milioane de români aflaţi în ţările Uniunii Europene şi familiile lor din ţară."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne