Avertisment: PSD a făcut din 2017 anul consumului. Dar nu al tuturor. De suferit, vom suferi însă cu toţi

Politică PSD a dus la explozia inflaţiei, iar de suferit vom suferi în final noi toţi, inclusiv cei cărora le-au crescut vremelnic salariile, avertizează deputatul USR Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Inflaţia a crescut în 2017 de la 0,1% la 3,3%, arată, pe Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui care avertizează că mulţi români vor trebui să strângă cureaua căci politica dusă de PSD se reflectă în subminarea puterii de cumpărare a fiecărui leu pe care-l avem în buzunar.

Se spune că o poză face cât o mie de cuvinte. Aici putem vedea evoluţia inflaţiei în anul 2017. Înainte de guvernarea social democrată era sub control, anul trecut a explodat.

Grafic
Grafic (Facebook, Claudiu Năsui)

Partidul Social Democrat a făcut din 2017 anul consumului. Dar nu al tuturor, ci mai ales al unora. PSD a mărit pensiile şi salariile bugetarilor (cu predilecţie ale celor din administraţia publică locală) şi a finanţat această creştere din 3 surse: creşteri de taxe şi impozite pe economia reală, îndatorare externă şi tăierea investiţiilor publice.

Inflaţia este o creştere generalizată a preţurilor şi deci o taxă ascunsă asupra noastră. O subminare a puterii de cumpărare a fiecărui leu pe care îl avem în buzunar. Această taxă anul trecut în România a explodat.

Cei cărora PSD le-a crescut salariile vor putea face faţă creşterilor de preţuri ca să-şi menţină puterea de cumpărare. Ceilalţi însă vor trebui să strângă cureaua. Şi astfel avem o politică redistribuţionistă în toată splendoarea sa. Luăm de la unii ca să dăm la alţii şi ne mai şi îndatorăm pe parcurs pentru că nici aşa nu facem faţă.", avertizează Năsui în postarea sa.

Potrivit deputatului USR, politica PSD a dus la explozia inflaţiei, iar de suferit vom suferi în final noi toţi, inclusiv cei cărora cărora le-au crescut vremelnic salariile. "Pentru că exuberanţa nu durează niciodată prea mult."

PS: Şi să nu credeţi că trendul s-a schimbat în ianuarie 2018. Inflaţia în ianuarie a fost de 4,3%. N-am mai pus-o pe grafic ca să lăsăm doar 2017!", atrage atenţia deputatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne