Avertisment pentru Dăncilă: Orice decizie privind Fondul lui Dragnea care aduce prejudicii atrage răspunderea individuală

PNL va ataca orice demers al Guvernului Dăncilă privind înfiinţarea unui Fond Suveran la dispoziţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea, a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă, după decizia Curţii Constituţionale în acest caz.
Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

Curtea Constituţională a dat o lovitură dură planului lui Liviu Dragnea de a pune mâna pe activele de 10 miliarde de euro ale celor mai importante companii de stat şi de a le transforma în puşculiţa de partid a PSD, a reacţionat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, în urma deciziei luate de instanţă în cazul Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

"Suntem convinşi că în urma deciziei CCR de a admite sesizarea PNL, Liviu Dragnea va folosi Guvernul său de marionete pentru a înfiinţa Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii prin Hotărâre de Guvern. Îl somăm public pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să renunţe la orice demers de a pune în practică această iniţiativă frauduloasă de preluare abuzivă a companiilor de stat printr-un fond suveran controlat politic, la dispoziţia sa şi a clientelei de partid", a declarat Ionel Dancă.

Liberalul a anunţat că partidul său a continuat această luptă şi va ataca în instanţa de contencios administrativ orice act normativ iniţiat de guvern pentru înfiinţarea Fondului Suveran al lui Dragnea.

"Cerem Guvernului României să respecte Legea 111/2016 şi OUG 109/2011 privind principiile guvernanţei corporative în managementul companiilor de stat şi să oprească politizarea acestor companii. Avertizăm membrii Guvernului României că orice decizie a Guvernului care poate aduce prejudicii patrimoniului public al statului poate atrage răspunderea ministerială individuală iar o astfel de hotărâre va fi atacată de PNL pe calea judecătorească", a mai precizat Ionel Dancă.

Reamintim că CCR a admis, miercuri, sesizările privind înfiinţarea FSDI depuse de preşedintele Klaus Iohannis şi de opoziţie - PNL, USR şi PMP, argumentând că fondul lui Dragnea trebuia înfiinţat printr-o hotărâre de guvern sau o ordonanţă de urgenţă, nu printr-o lege.