"Averea dobândită prin furt trebuie confiscată". USR anunţă un nou proiect legislativ

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Liderul USR, Dan Barna, anunţă că formaţiunea sa a depus, vineri, un proiect de lege care vizează transpunerea Directivei europene din 2014 privind confiscarea extinsă.

Iniţiativa a fost depusă în condiţiile în care România riscă sancţiuni care pot ajunge şi la 115.000 euro/zi pentru netranspunerea la timp a directivei.

Redăm postarea lui Barna:

"Averea dobândită prin furt trebuie confiscată

USR a depus astăzi un proiect de lege care vizează transpunerea Directivei europene din 2014 privind confiscarea extinsă.

Această directivă, prin grija PSD şi a aliaţilor săi, a fost transpusă deficitar, în beneficiul infractorilor dornici să scape de răspundere penală şi să rămână şi cu averile dobândite ilicit. S-au introdus restricţii şi s-a limitat numărul infracţiunilor vizate de textul legal.

Pentru că România a refuzat să confişte averile dobândite din infracţiuni, Comisia Europeană s-a văzut nevoită să declanşeze procedura de infringement, ceea ce înseamnă că riscăm sancţiuni care pot ajunge şi la 115.000 euro pentru fiecare zi de întârziere. Încă o bilă neagră pe care românii nu o merită.

Ani de zile, infractori cu legături în mediile politice au făcut averi de neimaginat pentru românii cinstiţi.

Această stare de fapt trebuie să înceteze şi va înceta."