Autorul unei cărţi care “loveşte” în Hillary Clinton îşi angajează protecţie full-time

Hillary Clinton
Hillary Clinton (Yana Paskova/Getty Images)

Autorul unei cărţi controversate despre Bill şi Hillary Clinton a declarat miercuri că şi-a luat măsuri full-time pentru a-şi asigura protecţia.

Întrebat în timpul unui interviu cu Bloomberg dacă a primit vreo ameninţare cu moartea datorită controversatei sale cărţi “Clinton Cash”, Peter Schweizer a declarat doar că beneficiază de “securitate”. “Voi spune doar că am gardă de corp. Şi ideea nu a apărut doar pentru că mi-a dat mie prin cap. Şi mai bine să mă opresc cu declaraţia aici”.

Totuşi, Schweizer nu a specificat ce fel de tip de gardă a angajat, sau dacă este vorba de o firmă de securitate.

Afirmaţiile făcute în cartea “Clinton Cash” au hăituit-o pe Hillary Clinton, fost secretar de stat al administraţiei Obama în proaspăta sa campanie începută pe 23 aprilie. Mai multe ziare au publicat articole critice care s-au bazat, cel puţin parţial, pe investigaţiile lui Schweizer.

Clinton Cash, care va fi lansată pe 5 mai, o acuză pe Clinton de distribuirea de favoruri speciale ale Departamentului de Stat în schimbul unor donaţii pentru fundaţia nonprofit Bill, Hillary & Chelsea Clinton precum şi în schimbul primirii unor sume de bani pentru discursurile susţinute de soţul ei.

Într-unul dintre cele mai notabile articole apărute ca urmare a anchetei lui Schweizer, publicaţia New York Times a atras atenţia asupra unei aprobări date de Departamentul de Stat unui acord care a permis vânzarea drepturilor americane de producere a uraniului către o agenţie de stat a Rusiei. Mulţi dintre cei care au profitat de pe urma acelui acord, susţine articolul, au oferit la acea vreme Fundaţiei Clinton mai multe milioane de dolari – sume care nu au fost dezvăluite, conform Business Insider.

Soţii Clinton şi apropiaţii lor au declarat în repetate rânduri că Schweizer reprezintă interesele "cuiva". În plus, echipa lui Clinton a atras atenţia asupra faptului că Schweizer nu deţine dovezi că Hillary Clinton a luat vreodată o măsură directă în cadrul Departamentului de Stat în folosul donatorilor fundaţiei sale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.