Autorul Articolului 50 asigură că Brexit-ul poate fi revocat în orice moment

John Olav Kerr
John Olav Kerr (captură video)

John Olav Kerr, expertul juridic care a redactat Articolul 50 din „Tratatul de la Lisabona” - care a fost activat de Guvernul britanic pentru a părăsi Uniunea Europeană - a declarat vineri 10 noiembrie a.c. că protocolul de ieşire, „Brexit”, poate fi anulat în orice moment şi că prim-ministrul din Marea Britanie, Theresa May, „induce în eroare” populaţia.

„Pe măsură ce apar informaţii noi, oamenii îşi schimbă părerea şi nu există nimic în Articolul 50 care să-i împiedice. Cred că poporul britanic are dreptul să ştie acest lucru şi nu ar trebui să-l derutăm”, a asigurat John Olav Kerr citat de ziarul britanic "The Independent".

Kerr nu este singur în opinia sa. În ultimele săptămâni, consilierii juridici ai guvernului britanic au confirmat că procesul de părăsire a Uniunii Europene poate fi anulat de către acelaşi parlament britanic, dacă se decide că permanenţa în blocul european respectă interesele naţionale.

Kerr, fostul ambasador britanic în Uniunea Europeană, a criticat puternic Guvernul britanic deoarece „dă impresia că a trecut Rubiconul” şi „refuză să publice rezultatele analizei lor juridice”.

„Ei au avut mare grijă să spună că prim-ministrul nu poate să-şi ia cuvântul înapoi şi cred că ştim de ce: pentru politică. Purtătorii de cuvânt ai guvernului ne-au spus că aceasta este o chestiune de fermitate politică, când în realitate chiar propria formă a articolului confirmă faptul că Guvernul poate face un pas înapoi de câte ori doreşte”, a adăugat el.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe