Autorităţile sud-africane încearcă să prindă mai multe mii de crocodili (Video)

Autorităţile sud-africane au chemat poliţia să le ajute in capturarea a peste 15.000 de crocodili, care au scăpat de la o fermă în timpul inundaţiilor recente şi au ajuns într-un râu.

Joi, s-a raportat că reptilele au scăpat în Limpopo, în apropierea frontierei cu Botswana şi Zimbabwe.

Crescătorii de crocodili, poliţia şi localnicii au prins deja câteva mii de reptile şi au utilizat benzi de plastic pentru a le lega picioarele înainte de a-i pune în camionetele lor, a raportat Reuters. Cei mai mulţi crocodili au mai puţin de doi metri lungime.

"Eram în procesul de recapturare a crocodililor, când fermierii locali ne-au sunat şi ne-au spus că unele exemplare se află pe proprietăţile lor. În Weipe s-au găsit o mulţime şi am auzit că un crocodil a fost găsit pe terenul de rugby al unei şcoli din Musina", a declarat Zane Langman, o rudă a unuia dintre proprietarii fermei de crocodili, pentru publicaţia Beeld.

El a spus că crocodilii au fost capturaţi în tufişurile dense şi pe plantaţiile de portocali din apropiere.

Proprietarii au fost nevoiţi să deschidă porţile fermei, deoarece puterea inundaţiilor ar fi putut omorî reptilele, potrivit Reuters.

Un expert în crocodili de la Casa reptilelor din Grădina Zoologică din Londra, a spus că nu este o sarcină uşoară să prinzi chiar şi o reptilă.

"Aş fi foarte surprins dacă i-au prins pe toţi", a declarat expertul în crocodili Iri Gill pentru Guardian. "Este foarte, foarte dificil. Practic, dacă animalul are o dimensiune uşor de gestionat poti încerca să te strecori în apropierea lui şi să-l prizi. Sau s-ar putea încerca o improvizaţie pentru a le lega ochii şi apoi sa fie imobilizaţi."

"Eu cred că ei vor opta să iasă pe timp de noapte şi să aprindă câteva torţe pentru a localiza animalele", a adăugat el. "Ii urez noroc celui care încearcă să-i prindă pe toţi."

Langman a spus că cea mai mare parte a eforturilor de capturare au loc în timpul nopţii.

Nu s-au raportat cazuri de răniţi asociate acestei situaţii inedite.

Dar ploile abundente şi inundaţiile din regiune au ucis cel puţin 20 de persoane în apropierea Mozambic şi Africii de Sud, în timp ce au silit mii de oameni să plece din zonă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură