Autorităţile RM omagiază Ziua Victoriei. Şalaru: La 9 mai, basarabenii au fost cufundaţi în bezna sovietică

Candu, Dodon şi Filip cu ocazia Zilei Victoriei, depun flori la memorialul ”Eternitate”
Candu, Dodon şi Filip cu ocazia Zilei Victoriei, depun flori la memorialul ”Eternitate” (facebook.com/dodon igor)

Cu ocazia Zilei Victoriei, în memoria eroilor celui de-al II-lea război mondial, preşedintele Igor Dodon, speakerul Parlamentului, Andrian Candu şi prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip au depus miercuri flori la Memorialul Gloriei Militare „Eternitate”, la monumentul Eroilor necunoscuţi şi a ”Maicii îndurerate”.

La ceremonie au mai participat deputaţi, miniştri, reprezentanţi ai corpului diplomatic, angajaţi ai structurilor de forţă, veterani, oaspeţi şi locuitori ai Capitalei.

De menţionat că socialiştii au mai organizat miercuri în Chişinău un Marş al memoriei ”Regimentul nemuritor”, în fruntea mulţimii aflându-se Igor Dodon, însoţit de doi fii ai săi, candidatul socialiştilor la funcţia de primar, Ion Ceban, lidera PSRM, Zinaida Greceanîi şi alţi deputaţi din fracţiunea PSRM.

În context, Anatol Şalaru a ţinut să sublinieze că ziua de 9 Mai pentru românii basarabeni, reprezintă momentul în care, pentru 45 de ani au fost cufundaţi în bezna sovietică. ”Pentru românii din Basarabia şi Bucovina începea calvarul deznaţionalizării. Jertfele ostaşilor români, inclusiv din Basarabia, nu au putut opri tăvălugul istoriei şi nici monstrul din răsărit. Pentru poporul român este o zi tristă.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe