Autorităţile legate de mâini şi de picioare. CCR a lăsat statul fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării/izolării

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Deşi iniţial guvernanţii au negat că vor ajunge în imposibilitatea de a aplica obligativitatea carantinării/izolării după decizia CCR din 26 iunie, acest lucru se întâmplă oficial, începând de vineri – reiese dintr-un document oficial ajuns în posesia G4Media.

Concret, din informarea Nr.139305/03.07.2020, transmisă de către Ministerul de Interne către Centrele de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Judeţene, reiese că s-au suspendat măsurile de izolare/carantinare pentru persoanele aflate în situaţie de urgenţă de sănătate publică, determinată de infecţia cu Covid-19.

Suspendarea vine în condiţiile în care Curtea Constituţională a hotărât recent că izolarea şi carantina sunt neconstituţionale.

Decizia de suspendare rămâne valabilă până când Parlamentul şi Guvernul se vor conforma deciziei Curţii Constituţionale, se precizează în documentul publicat de G4Media, fără alte explicaţii privind modul în care se va reglementa această situaţie.

Vineri seara, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţa că împreună cu Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei au creat un grup de lucru în vederea înaintării unui proiect de lege pentru „punerea în concordanţă” a cerinţelor Curţii Constituţionale privind carantinarea şi izolarea persoanelor cu COVID-19.

Până atunci, în lipsa dispoziţiilor Ordinului Ministerului Sănătăţii, care viza obligativitatea carantinării/izolării, autorităţile se mulţumesc să recomande persoanelor considerate cu risc de infectare cu Covid-19, să respecte măsurile de protecţie.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne