Autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund, ţinta unui atac cu explozibili. Fundaşul Bartra rănit

Trei dispozitive explozibile au fost detonate marţi în apropierea autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund, lângă hotelul unde erau cazaţi. Fundaşul Marc Bartra a fost rănit în incident, înaintea meciului cu Monaco din cadrul Champions League.
Autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund după atacul cu explozibili din seara zilei de 11 aprilie 2017.
Autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund după atacul cu explozibili din seara zilei de 11 aprilie 2017. (Captură Foto)

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Gunnar Wortmann, a confirmat că au avut loc trei explozii în apropierea autocarului echipei de fotbal după ce aceasta a părăsit hotelul în care era cazată pentru a se îndrepta spre stadion. Poliţia din Dortmund, Germania, a declarat pe Twitter că presupune că a fost vorba de un atac cu explozibili periculoşi.

Oficiali ai poliţiei din Dortmund au declarat la o conferinţă de presă că nu doresc să tragă concluzii pripite şi să susţină că cele trei explozii au fost un atac terorist.

La faţa locului a fost găstă o scrisoare, prin care o persoană şi-a asumat răspunderea pentru atac. Procurorul Sandra Luecke a declarat că se verifică autenticitatea scrisorii, neoferind alte detalii jurnaliştilor.

Fundaşul Marc Bartra de la Borussia Dortmund a fost rănit în atac şi a fost dus la spital. Preşedintele BVB (un alt nume sub care este cunoscută echipa germană de fotbal), Hans-Joachim Watzke, a declarat că rănile lui Bartra nu sunt grave. Un reprezentant al clubului a declarat marţi noaptea la o conferinţă de presă că fundaşul a fost operat la încheietură şi partea de jos a braţului.

Meciul, care trebuia să aibă loc marţi seara, a fost reprogramat pentru miercuri.

Poliţia din Dortmund a confirmat că nu a existat niciun pericol pentru microbiştii din interiorul stadionului Signal Iduna Park. Purtătorul de cuvânt al stadionului a informat fanii despre anularea meciului, adăugând că cei de la stadion nu au niciun motiv să se teamă”.