Autocar cu români implicat într-un grav accident în Bulgaria: un mort şi 14 răniţi

Elicopter SMURD.
Elicopter SMURD. (www.smurd.ro)

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat în Bulgaria, într-o zonă muntoasă, în localitatea Veliko Târnovo. Bilanţul provizoriu al accidentului este de un mort şi 14 persoane rănite.

Accidentul s-a produs în jurul orei şase dimineaţa, pe un drum de munte periculos. Potrivit Realitatea TV, şoferul ar fi pierdut controlul volanului, iar autocarul s-a rostogolit într-o râpă adâncă de 10 metri. La momentul producerii accidentului, carosabilul era umed, iar vizibilitatea era redusă din cauza ceţii.

Autocarul transporta 27 de persoane şi se întorcea din Antalya, unde turiştii îşi petrecuseră vacanţa. Persoana care a decedat era o femeie în vârstă de 27 de ani.

Răniţii au fost transportaţi la un spital din Veliko Târnovo. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru postul Realitatea TV că cinci persoane se află în stare gravă, două din persoanele rănite grav urmând să fie transportate în România, cu elicopterele SMURD.

Autocarul a fost deja scos din râpa în care se prăbuşise, cu o macara, iar autorităţile bulgare au demarat o anchetă. Şoferul autocarului a fost testat cu etilotest şi s-a constatat că nu consumase alcool.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne