Austria: Interdicţia asupra vălului musulman integral în public intră în vigoare

O lege care interzice purtarea vălului musulman integral în spaţiile publice a intrat în vigoare în Austria la 1 octombrie.
Femeie musulmană
Femeie musulmană (Getty Images)

Guvernul austriac susţine că noua lege care interzice elemente de îmbrăcăminte precum vălul musulman niqab (care acoperă cea mai mare parte a feţei) sau burka (care acoperă corpul în întregime) are rolul de a proteja valorile austriece şi de a promova integrarea.

Persoanele care sunt oprite de ofiţerii de poliţie şi refuză să îşi dea jos vălurile vor fi penalizate cu 150 de euro.

Grupurile musulmane au condamnat interdicţia, susţinând că doar o mică minoritate a musulmanilor din Austria poartă vălurile care acoperă faţa integral.

Noua lege face parte dintr-un pachet de politici iniţiat şi promovat de ministrul conservator pentru Afaceri Externe şi Integrare, Sebastian Kurz, în încercarea de a câştiga alegerile generale din Austria din această lună.

Franţa şi Belgia au introdus interdicţia asupra vălurilor integrale în 2011, iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a confirmat în luna iulie a acestui an că astfel de interdicţii sunt legale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe