Austria anunţă noi planuri pentru întărirea controalelor de frontieră

Ministrul austriac al apărării, Hans-Peter Doskozil, a făcut apel la adoptarea de noi măsuri pentru a încetini fluxul de imigranţi ce pătrund în Austria. Planul pune un accent special pe frontiera austro-slovacă.
Ministrul austriac al apărării, Hans Peter Doskozil.
Ministrul austriac al apărării, Hans Peter Doskozil. (Captură Foto)

Ministrul austriac de interne, Wolfgang Sobotka şi ministrul apărării, Hans-Peter Doskozil, au evidenţiat miercuri câteva noi măsuri menite să consolideze controalele de frontieră cu scopul reducerii fluxului de imigranţi în Austria.

Ministrul apărării a declarat ziarului Kurier că securitatea trebuie să fie întărită de-a lungul anumitor părţi ale frontierei. „Recunosc o tendinţă aici: traficanţii folosesc acum Slovacia”, a precizat Doskozil.

El a adăugat că 299 de imigranţi au fost interceptaţi până acum în 2017 în timp ce încercau să pătrundă în Austria din Slovacia – comparativ cu 174 care au fost prinşi încercând să traverseze graniţa austro-ungară.

Doskozil a adăugat că 282 de solicitanţi de azil care au fost prinşi anul acesta încercând să pătrundă în statul austriac Tirol au fost trimişi înapoi în Italia. „Există doar 25 de cereri de azil în Tirol. Aici funcţionează returnarea [imigranţilor] în Italia”, a afirmat ministrul.

Sobotka şi Doskozil au declarat de asemenea că mulţi dintre imigranţi pătrund în Austria cu trenul şi au făcut apel la controale mai stricte pe rutele feroviare de-a lungul frontierei. Ei au declarat ziarului Kurier că 100 de soldaţi ar putea fi desfăşuraţi pentru a ajuta la acest proces.

Cei doi miniştri intenţionează să prezinte pachetul de noi măsuri în 10 zile.

În plus, în Austria se va desfăşura în 8 februarie o întâlnire dedicată miniştrilor de interne şi ai apărării din Europa Centrală. Printre subiectele ce vor fi discutate de miniştri se numără controalele de frontieră de-a lungul „rutei Balcanice”, în a cărei închidere Austria a avut un rol esenţial. Ruta respectivă a fost închisă pentru a împiedica imigranţii să pătrundă în UE.

Guvernul austriac a primit aproximativ 90.000 de cereri de azil în 2015, determinându-i pe unii oficiali să facă apel la măsuri mai stricte pentru protejarea frontierelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe