Australian Open 2019. Simona Halep, oprită în optimi de Serena Williams (video)

Numărul unu mondial a pierdut în trei seturi în faţa veteranei din Statele Unite, care a arătat un joc incredibil, o adevărată forţă a naturii, arma principală a acesteia fiind serviciul.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Simona Halep a avut un meci extrem de dificil cu fosta regină a tenisului mondial, americanca Serena Williams, luni, în lupta pentru calificarea în sferturile de finală a primului turneu de Mare Şlem al anului - Australian Open.

Simona, care o scosese anterior acestui duel de pe tabloul de simplu pe sora acesteia Venus, s-a înclinat în trei seturi cu 6-1, 4-6, 6-4, campioana noastră suferind mult la capitolul greşeli neforţate, respectiv serviciul excelent al sportivei din Statele Unite, care s-a dovedit a fi o armă nimicitoare în unele momente cheie ale întâlnirii. Partida a durat o oră şi 47 de minute.

Primul set începuse excelent pentru Simona, cu un break, pentru ca apoi Serena să-şi adjudece un număr impresionant de şase game-uri la rând, teminând victorios după doar 20 de minute, în urma unui joc incredibil, superior, la care nu ştiu cine i-ar fi putut face faţă.

Partea a doua a avut altă nuanţă, constănţeanca a arătat mai multă consistenţă în joc, a găsit un răspuns pe măsură la mingile adversarei sale, reuşind să întoarcă rezultatul de pe tabela de marcaj şi să trimită lupta finală în decisiv.

Serena, maestră a serviciului, a greşit mai mult pe măsură ce meciul a avansat, graţie presiunii venite din partea Simonei, care a arătat un mental foarte puternic, şi un joc din ce în ce mai bun.

Echilibrul s-a rupt însă la scorul de 3-3, Williams reuşind un break decisiv, după ce anterior Simona ratase trei mingi de 4-2. Veterana de 37 de ani a continuat până la final cu serviciul impecabil care i-a deschis drumul către faza superioară a competiţiei de la Melbourne.

Serena a contabilizat 9 aşi în acest meci, 2 duble greşeli, 44 de winners şi 31 de erori neforţate. A câştigat 77% din mingile jucate cu primul serviciu şi 42% cu al doilea, a salvat 4/7 mingi de break.

Finalista ediţiei precedente a numărat 2 aşi, 2 duble greşeli, 24 winners, respectiv 12 erori neprovocate. A câştigat 75% din mingile jucate cu primul serviciu şi doar 31% cu al doilea, a salvat 5 din cele 10 mingi de break.

În duelurile directe, sportiva din Statele Unite continuă să aibă un avantaj destul de confortabil de 9-1, singurul succes al Simonei datând din 2014, înregistrat la Turneul Campioanelor, scor final 6-0, 6-2.

Serena Williams (16 WTA), care deţine în prezent 7 titluri de Mare Şlem cucerite la Melbourne, va juca în sferturi contra cehoaicei Karolina Pliskova, numărul opt mondial.

Halep va primi pentru performanţa sa un cec în valoare de 260.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport