Australian Open 2019. Karolina Pliskova, prima reacţie după calificarea în semifinale

Tenismana cehoaică a avut un meci de poveste cu Serena Williams în lupta pentru calificarea în careul de aşi a competiţiei de la Melbourne, aceasta adjudecându-şi victoria după o revenire în decisiv de la scorul de 5-1 pentru americancă.
Jucătoarea cehă de tenis Karoline Pliskova.
Jucătoarea cehă de tenis Karoline Pliskova. (Getty Images)

Karolina Pliskova (26 ani, 8 WTA) s-a calificat în penultimul act al competiţiei de la Melbourne după succesul înregistrat în faţa americancei Serena Williams (37 ani, 16 WTA) cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5 după două ore şi 10 minute de joc efectiv.

"În mintea mea eram deja la vestiar, dar acum stau aici... A fost o partidă foarte dificilă. Serena a jucat excelent şi nu mi-a dat şanse în setul decisiv. Am fost prea pasivă, eram la pământ din punct de vedere mental şi mi-am zis că nu mai am nimic de pierdut. Pe final Serena a început să tremure puţin, eu mi-am jucat şansa şi până la urmă am câştigat", a mărturisit imediat după meci Pliskova, care în continuare, în lupta pentru prezenţa în marea finală, va trebui să ţină piept japonezei Naomi Osaka, care a trecut la rândul ei de ucraineanca Elina Svitolina cu 6-4, 6-1.

De partea cealaltă, veterana din Statele Unite, care în turul precedent o eliminase pe Simona Halep (6-1, 4-6, 6-4), a ratat nu mai puţin de patru mingi de meci în decisiv, acest eşec usturător venind probabil şi pe fondul unei accidentări la gleznă suferită de multipla campioană de la Melbourne.

"Cred că a jucat bine pe serviciul meu. A început să joace bine, foarte, foarte bine. Nu cred că are legătură cu accidentarea mea la gleznă. Pur si simplu a lovit excelent. Cred că şi-a asumat toate riscurile la mingea de meci, lovind numai pe linie. A jucat nebuneşte. Sigur, şi eu am făcut unele greşeli, însă ea a evoluat foarte bine.. Am rămas agresivă, însă ea a lovit numai pe linie. O dată a avut chiar un as, o servă de nereturnat. Am făcut tot ce puteam în acele puncte. Nu pot spune că m-am sufocat, ci că ea a jucat excelent", a declarat la rândul ei Serena.

Serena Williams deţine în prezent 7 titluri de Mare Şlem cucerite la Melbourne.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport