Australian Open 2019. Declaraţiile Simonei Halep după întâlnirea cu Serena Williams (WTA)

"O să încep cu o glumă şi o să vă spun că în primul set am simţit că am fost lovită de un tren" - a declarat campioana noastră după duelul cu cea care a fost ani la rând numărul unu mondial.
Simona Halep şi Serena Williams la Australian Open.
Simona Halep şi Serena Williams la Australian Open. (Getty Images)

Simona Halep s-a înclinat, luni, în faţa americancei Serena Williams, în optimile de finală a turneului de Mare Şlem de la Melbourne - Australian Open, în trei seturi, scor final 6-1, 4-6, 6-4. Lupta dintre cele două campioane ale sportului alb a durat o oră şi 47 de minute.

A fost un meci frumos, spectaculos, un duel de lux între actuala şi fosta lideră a ierarhiei WTA.

"O să încep cu o glumă şi o să vă spun că în primul set am simţit că am fost lovită de un tren" a mărturisit zâmbind la conferinţa de presă de după meci, Simona, care acum are mari şanse să piardă fotoliul de lider mondial.

"Nu mă interesează atât de mult. În acest moment mă concentrez pe jocul meu, vreau să ajung din nou la nivelul optim. Clasamentul contează mai mult la final de sezon, poate că atunci mă voi gândi mai mult la asta. Mă voi odihni şi mă voi uita la tenis. Sunt şi eu curioasă cine o să câştige Australian Open 2019."

De partea cealaltă, Serena a vorbit frumos despre Simona, recunoscând valoarea sportivei noastre.

"A fost un meci intens, cu puncte incredibile, dar pentru asta joc tenis şi de asta iubim acest sport. Trebuia să-mi ridic jocul după acel set doi, pentru că am jucat împotriva numărului 1 mondial. Ea e o jucătoare grozavă şi merită această poziţie. Ştiam că pot să joc mai bine şi am reuşit să fac diferenţa. Sunt o luptătoare şi muncesc foarte mult pentru fiecare punct", a declarat tenismana americană în interviul acordat imediat după meci pentru Eurosport.

În duelurile directe, sportiva din Statele Unite continuă să aibă un avantaj destul de confortabil de 9-1, singurul succes al Simonei datând din 2014, înregistrat la Turneul Campioanelor, scor final 6-0, 6-2.

Serena Williams (16 WTA), care deţine în prezent 7 titluri de Mare Şlem cucerite la Melbourne, va juca în sferturi contra cehoaicei Karolina Pliskova, numărul opt mondial.