Australia: Opt copii înjunghiaţi mortal într-o casă din Cairns


Poliţia din statul australian Queensland a descoperit 8 copii ucişi într-o casă din oraşul Cairns.
Poliţia din statul australian Queensland a descoperit 8 copii ucişi într-o casă din oraşul Cairns. (Captură Foto)

Opt copii au fost ucişi şi o femeie a fost rănită în oraşul Cairns din nordul Australiei, a declarat vineri poliţia australiană.

Australia deja se află în stare de alertă ridicată după ce forţele de ordine au năvălit într-o cafenea din Sydney, marţi dimineaţa, pentru a încerca să elibereze mai multe persoane luate ostatice de către un refugiat iranian înarmat. În operaţiune au fost ucişi doi ostatici şi bărbatul înarmat.

Poliţia statului Queensland a susţinut într-o declaraţie că a fost chemată să intervină la o adresă din Manoora, o suburbie a oraşului Cairns, după ce s-a raportat că în locuinţă se află o femeie grav rănită.

Ajunşi la faţa locului pentru a cerceta situaţia, poliţiştii au găsit cadavrele copiilor – aceştia având vârste cuprinse între 18 luni şi 15 ani.

Nu a fost imediat clar dacă copiii aparţineau unei singure familii, care era relaţia lor cu femeia rănită sau dacă aceasta a fost implicată în moartea lor, a declarat poliţia.

Femeia de 34 de ani primeşte îngrijiri pentru rănile suferite şi ajută poliţiştii cu informaţii în cadrul anchetei.

Premierul australian Tony Abbott a declarat că evenimentele din Cairns sunt dureroase şi a recunoscut că Australia trece prin nişte „zile triste”.

„Este o crimă oribilă. În această seară se vor vărsa lacrimi şi se vor rosti rugăciuni pe întreg cuprinsul ţării pentru aceşti copii”, a declarat el.

Poliţia din Cairns a făcut apel la calm.

„Nu este nevoie ca publicul să fie îngrijorat în legătură cu această situaţie, care este ţinută sub control pe moment”, a spus reporterilor detectivul inspector Bruno Asnicar.

Mai mulţi ofiţeri specializaţi în astfel de cazuri au fost trimişi din Brisbane, capitala statului Queensland, pentru a ajuta la investigaţie, a declarat Asnicar. El a subliniat faptul că informaţiile sunt încă limitate şi că numărul victimelor ar putea creşte.

Mass media australiană a raportat că Manoora este locuită predominant de aborigeni australieni şi că zona este cunoscută ca având o rată ridicată a criminalităţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe