Australia: Morţi şi răniţi după ce un şofer a intrat intenţionat într-o mulţime de pietoni

Automobilul folosit în atacul asupra pietonilor din Melbourne,  Australia, 20 ianuarie 2017.
Automobilul folosit în atacul asupra pietonilor din Melbourne, Australia, 20 ianuarie 2017. (Captură Foto)

Un bărbat a intrat vineri în mod deliberat cu autovehiculul într-o mulţime de pietoni, ucigând 4 persoane şi rănind altele peste 20, în centrul celui de-al doilea oraş australian ca mărime, Melbourne. Poliţia a declarat că incidentul nu este de natură teroristă.

Poliţia a oprit în cele din urmă automobilul şi l-a împuşcat pe şoferul de 26 de ani în braţ, înainte să îl scoată din maşină şi să îl aresteze. Poliţia a declarat că bărbatul are antecendente de violenţă domestică şi era căutat pentru un atac prin înjunghiere comis în aceeaşi zi.

Urmărit de autovehiculele poliţiei, bărbatul a fost remarcat conducând haotic înainte să accelereze şi să urce pe un trotuar, intrând în oameni, a declarat poliţia. O înregistrare video a unui magazin din zonă a arătat cum mai multe persoane au intrat în grabă într-un magazin cu alimente în timp ce şoferul trecea cu mare viteză pe trotuar.

Printre victime s-a aflat şi un copil. În plus, alţi patru copii, inclusiv un bebeluş de 3 luni, au fost duşi la Spitalul Regal pentru Copii din Melbourne, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului.

Poliţia îl urmărea pe şofer pentru un atac domestic şi infracţiuni rutiere.