Australia caută voluntari pentru prinderea celui mai veninos păianjen din lume

Cel mai veninos păianjen din lume, păianjenul pâlnie.
Cel mai veninos păianjen din lume, păianjenul pâlnie. (Ian Waldie / Getty Images)

Cei mai mulţi dintre australieni ar sta departe de un păianjen pâlnie - considerat a fi cel mai veninos din lume - sau l-ar omorî, dar guvernul australian a afirmat că e necesar ca astfel de păienjeni să fie prinşi pentru a face antivenin, întrucât proviziile sunt pe terminate.

Julie Mendezona de la Australian Reptile Park, care scoate veninul păianjenilor, a spus că are nevoie de mai mulţi păianjeni pentru a face antiveninul folosit în tratarea victimelor muşcate de păianjeni, pentru că fără el, o persoană ar putea muri în termen de câteva ore de la muşcătură.

"În această perioadă a anului nu sunt foarte mulţi păianjeni pâlnie", a declarat ea pentru Australia Broadcasting Corporation. Stocurile de antivenin sunt aproape la 50 la sută.

Julie a adăugat: "Ne-ar plăcea să încurajăm oamenii, dacă se întâmplă să găsească un păianjen pâlnie şi dacă se simt suficient de încrezători, să-l prindă", adăugând că păianjenii pot fi duşi la cel mai apropiat centru de colectare.

"Ei sunt de fapt creaturi foarte sensibile", a declarat ea pentru radiodifuzor. "Realitatea este că dacă am încerca să scoate venin de la acelaşi păianjen, în fiecare zi, nu ar dura mult până ar muri, aşa că recoltăm venin de la acelaşi individ doar o dată pe săptămână."

Este nevoie de veninul a aproximativ 100 de păianjeni pâlnie adulţi Sydney, de sex masculin, o variantă a păianjenului pâlnie australian, pentru fiecare doză de antivenin, a raportat Australian Associated Press.

Julie a mai spus că un păianjen poate fi prins din pânza sa prin plasarea unui borcan cu gura largă în apropierea păianjenului, care va fugi, probabil, în borcan pentru a scăpa. Apoi se roteşte vasul cu gura în jos peste păianjen şi se introduce un carton dedesubt pentru a-l prinde.

"Dacă vă temeţi staţi departe şi nu încurajaţi copiii să facă acest lucru", a adăugat Mendezona, conform AAP.