Augustin Lazăr: Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei trebuie soluţionate

Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei - cele mai dureroase dosare ale acestei naţiuni - trebuie soluţionate, a fost mesajul clar transmis de Augustin Lazăr, procurorul propus de ministrul Justiţiei să preia şefia Parchetului General.
Mineri la mineriadă în Bucureşti
Mineri la mineriadă în Bucureşti (Epoch Times România)

Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei trebuie soluţionate iar Ministerul Public are resursele necesare pentru a face acest lucru, a declarat joi, la CSM, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia propus de ministrul Justiţiei Raluca Prună pentru funcţia de procuror general al României.

"Din păcate, avem nişte condamnări la CEDO, noi trebuie să observăm că în anumite dosare nu s-a făcut o anchetă efectivă, sau a fost făcut la un nivel de operativitate foarte scăzut, dar în tot cazul, ancheta efectivă nu există, nu s-au identificat persoanele responsabile şi există şi alte probleme care au generat aceste condamnări.

Secţia Parchetelor Militare are resurse umane foarte bune, care trebuie bine organizate şi eficientizate. Ei vor putea să soluţioneze aceste dosare", a declarat Augustin Lazăr, citat de Agerpres.

Procurorul a subliniat că există în cercetare şi un dosar privind o "mineriadă, care aşteaptă soluţionarea temeinică şi legală şi ea va fi".
"Orice dosar trebuie soluţionat potrivit legii. Altfel se creează impresia că nu există voinţă de a se soluţiona. Şi în cadrul Ministerului Public nu există dosar să nu se poată soluţiona. Colegii noştri sunt profesionişti şi sunt în măsură să soluţioneze aceste dosare".

Secţia pentru procurori a CSM a avizat joi, cu unanimitate de voturi, numirea în funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr, urmând ca propunerea să fie înaintată preşedintelui Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne