"Au spart uşa, la figurat" - DNA, percheziţii-fulger la sediul PSD Arad şi acasă la trei parlamentari


Florin Tripa, deputat PSD de Arad
Florin Tripa, deputat PSD de Arad (Screenshot)

Anchetatorii au descins, luni dimineaţa, la sediul PSD Arad, la locuinţele a trei parlamentari de Arad şi Caraş-Severin, precum şi la sediul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, dar şi în casele altor suspecţi, anunţă Opinia Timişoarei.

Potrivit sursei citate, în cursul dimineţii au fost efectuate nu mai puţin de 15 percheziţii într-un dosar de luare/dare de mită şi trafic de influenţă. Dosarul are legătură cu şpăgile care se dădeau la DRDP Timişoara pentru măsluirea greutăţii camioanelor de marfă care treceau în Ungaria.

În cadrul anchetei, începută acum 9 luni, ofiţerii anticorupţie au descoperit că, pentru a fi trecută cu vederea greutatea reală a camioanelor şi implicit pentru a plăti taxe mai mici, transportatorii plăteau şpăgi între 50 şi 100 de euro angajaţilor DRDP Timişoara. În acest context însă, se suspectează intervenţia mai multor politicieni care solicitau ca anumite camioane să nu fie cântărite, iar banii primiţi drept şpagă ar fi fost folosiţi în interesul PSD Arad.

Cei trei parlamentari vizaţi de ancheta DNA sunt Florin Tripa şi Dorel Căprar – deputaţi PSD de Arad, precum şi senatorul PSD de Caraş Severin -Ioan Chisăliţă.

Tripa a fost adus la sediul DNA Timişoara pentru audieri şi este însoţit de avocatul său. În jurul orei 09:40 a fost adus şi senatorul PSD de Caraş-Severin, Ioan Chisăliţă. Luat în colimator este şi arădeanul Cristian Ispravnic, numit de PSD şeful DRDP Timişoara în urmă cu doi ani.

La audierile la care a fost chemat, Tripa susţine că nu ştie despre ce este vorba.

„Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la şase dimineaţa, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înţeles că şi ceva percheziţii la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineaţa, mi-au speriat copilul, au spart uşa, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat şi vorbim după”, a spus Tripa, potrivit pressalert.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne