"Au dat buzna în birou şi au vrut să-mi sigileze computerul" - Debarcarea şefului Institutului Revoluţiei Române

Claudiu Iordache susţine că fostul preşedinte Ion Iliescu a forţat plecarea sa din fruntea Institutului Revoluţiei Române în perspectiva "marilor procese în care este implicat".
Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Claudiu Iordache, fost director al Institutului Revoluţiei Române, a dezvăluit, pentru Adevărul, cum a pus umărul fostul preşedinte Ion Iliescu la instalarea tovarăşului său Gelu Voican Voiculescu în fruntea instituţiei, cu complicitatea lui Răzvan Theodorescu, Cazimir Ionescu şi alţi apropiaţi.

"Aproape de finalul acestei şedinţe (în care a fost decisă schimbarea lui Iordache - n.r), Răzvan Theodorescu l-a sunat pe preşedintele Iliescu şi a întrebat, în auzul tuturor celor aflaţi în sală: «Avem în discuţie să-l suspendăm sau să-l demitem, ce propuneţi, dle preşedinte?». De la capătul firului i-a venit răspunsul, Răzvan Theodorescu a rostit, tare: «Deci îl demitem!», apoi mi-a întins telefonul pentru a vorbi eu însumi cu Ion Iliescu, ceea ce am refuzat să fac! Imediat după ce a închis telefonul, cei care mai erau în sală au votat demiterea mea, singurele voturi împotrivă fiind ale domnilor Petre Roman şi Ioan Savu. Iar la câteva minute după semnarea Deciziei au dat buzna în biroul meu şi au vrut să-mi sigileze computerul! O mică bijuterie de samavolnicie dâmboviţeană!", a susţinut Claudiu Iordache.

În opinia fostului director, Iliescu a forţat plecarea sa, calculând că nu se va putea bizui pe Institut în perspectiva marilor procese penale în care este implicat.

"Şi a făcut-o, ca de obicei, proferând neadevăruri - şi tot ca de obicei, prin interpuşi! (Are a mulţumi celor ce l-au împins în această situaţie dezonorantă. Îi cunoaştem amândoi!) Cred că va avea curând motive să-şi regrete decizia – pierderea credibilităţii Institutului sub actuala conducere este deja un fapt împlinit! Deşi există încă suficiente temeiuri juridice la care să apelez pentru a câştiga un proces care să-mi permită reîntoarcerea la Institut, dezgustul mă va ţine definitiv departe de puciştii lui Ion Iliescu, ca şi de el însuşi!", a precizat Claudiu Iordache.

În replică, Ion Iliescu spune că schimbarea lui Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, pe care tot el l-a instalat în fruntea institutului în 2004, a fost determinată de "multiplele deficienţe" de conducere. În locul lui a venit Gelu Voican Voiculescu, cercetat în dosarul Mineriadei pentru crime împotriva umanităţii.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne