Atleţi şi oficiali ruşi acuzaţi de dopaj şi muşamalizarea testelor pozitive

(Captură Foto)

Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) a declarat miercuri că va desfăşura o investigaţie complexă asupra acuzaţiilor făcute într-un documentar german în legătură cu doparea atleţilor ruşi şi muşamalizarea acestui lucru.

“Acuzaţiile formulate în documentarul german necesită o atenţie deosebită ... pentru a se confirma dovezile, pentru a se căuta alte dovezi şi pentru a se urmări alte încălcări ale regulilor privind anti-dopingul”, a susţinut Sir Craig Reedie, preşedintele WADA, într-o declaraţie.

Documentarul, care durează o oră şi a fost difuzat săptămâna trecută de ZDF/ARD, a inclus un material video filmat pe ascuns care prezintă atleţi şi antrenori ruşi care aparent recunosc că au muşamalizat testele pozitive.

De asemenea, materialul video a invocat o dopare şi o corupţie sistematică în rândul atleţilor şi oficialilor ruşi de rang înalt.

“WADA trebuie să se asigure că toţi atleţii care au trişat, fie la nivel naţional sau internaţional, vor fi trataţi în conformitate cu Codul Mondial al Anti-Dopingului”, a declarat WADA, al cărei sediu se află în Montreal.

După difuzarea documentarului, Federaţia Rusă a Atleţilor a declarat că aceste acuzaţii nu sunt decât nişte minciuni, în timp ce Asociaţia Internaţională a Federaţiilor pentru Atletism a susţinut că este vorba de acuzaţii grave.

Agenţia Rusă pentru Anti-Doping a lansat de asemenea o investigaţie asupra acestor acuzaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe