Atlantida a fost gasita de Google

Atlantida - Captura Ecran GoogleEarth
Atlantida - Captura Ecran GoogleEarth (Epoch Times Romania/Bogdan Florescu)

Atlantida, descrisa de Platon, a fost gasita in cadrul noului proiect al corporatiei Google Ocean. Acest proiect completeaza deja bine-cunoscutul proiect Google Earth, care ofera posibilitatea de a studia suprafata Pamantului. Google Ocean invita intr-o calatorie fara precedent in adancimile marilor si oceanelor.

Un obiect ciudat, care reprezinta intersectii de linii, asemanator cu strazile unui oras, a fost descoperit de noul program pe fundul Oceanului Atlantic. Cercetatorii nu exclud posibilitatea ca aceste sa fie ale Atlantidei, scufundata multe secole in urma. In favoarea acestei teorii este faptul ca reperele geografice ale portiunii gasite pe fundul oceanului corespund cu cele indicate in scrierile sale de filosoful antic. Si anume: 31 grade 15 minute 15 secunde latitudine nordica si 24 grade 15 minute 30 secunde longitudine vestica.

Aceasta uimitoare descoperire a fost facuta la o adancime de aproximativ o mie de metri in regiunea Insulelor Canare, in apropierea coastei africane de nord-vest. Inginerii proiectului Google Ocean au surprins un dreptunghi clar format din intersectia unor linii paralele. Suprafata totala a Atlantidei ar constitui in cazul acesta aproximativ 20.000 de kilometri. Iar adevarata semnificatie a formatiunii gasite urmeaza sa fie inca stabilita de savanti.

Intre timp, orice persoana care va instala in calculatorul sau programul Google Earth, poate, cu ajutorul noului serviciu Google Ocean, care a fost lansat la inceputul lunii februarie, sa gaseasca si sa admire personal presupusa Atlantida acoperita de apele oceanului.