Atenţie unde aruncaţi medicamentele expirate! Animalele pot fi afectate

Gâsca şi pescăruşul, care au înghiţit pastile în parcul din California, se recuperează
Gâsca şi pescăruşul, care au înghiţit pastile în parcul din California, se recuperează (Wetlands & Wildlife Care Center)

O gâscă canadiană (Branta canadensis) şi un pescăruş (Larus delawarensis) se recuperează după ce au înghiţit pastile lăsate la întâmplare într-un parc din Huntington Beach, California de Sud (SUA).

Centrul de îngrijire a mlaştinilor şi a faunei sălbatice (The Wetlands & Wildlife Care Center), instituţie nonprofit cu sediul în Huntington Beach, a relatat joi, 20 decembrie, despre situaţia acestor păsări pe Facebook.

(Wetlands & Wildlife Care Center)

Potrivit oficialilor centrului de îngrijire - dedicat recuperării şi eliberării animalelor sălbatice rănite şi orfane - un bun samaritean a observat miercuri "sute de pastile împrăştiate în iarbă" în Carr Park. Acesta a sunat la centrul de îngrijire după ce a văzut "o gâsca în primejdie de a-şi pierde viaţa".

"Erau şi alte păsări care ar fi putut mânca pastile, dar acestea au reuşit să zboare la timp".

O fotografie postată online a arătat numeroase pastile albe, verzi, albastre şi galbene, de diferite forme. Martorii au spus că pastilele arătau ca un mix de "medicamente pentru inimă, depresie şi anxietate", relatează Fox News.

Gâsca şi pescăruşul au prezentat simptome de paralizie. Grupul de salvare a specificat că sănătatea lor ''a fost afectată în mod direct din cauza ingerării acestor medicamente".

"Ambele păsări răspund bine la tratament. Acesta constă în spălături gastrice pentru eliminarea substanţelor ingerate", a spus un responsabil al centrului de îngrijire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură