"ATENŢIE!" - Ministerul Apărării acuză o INTOXICARE INFORMAŢIONALĂ privind prezenţa mai multor avioane ucrainene în România

Dîncu Vasile
Dîncu Vasile (Epoch Times România)

Ministerul Apărării Naţionale a avertizat, joi, că circulă fake news-uri privind prezenţa mai multor avioane ucrainene pe teritoriul României. Informaţiile au fost lansate pe filiera mass-mediei filoruse.

"ATENŢIE! Circulă deja în spaţiul media informaţii nereale cu privire la alte aeronave ucrainene aflate în România, în afara celei de la Bacău, despre care v-am informat deja. NU CONFIRMĂM niciun alt caz de aeronave ucrainene care ar fi pătruns în spaţiul aerian naţional sau care ar fi aterizat pe alte aeroporturi.

Aşadar: NU CONFIRMĂM cazurile semnalate la Câmpia Turzii, Cluj sau Timişoara.

Vă adresăm rugămintea ca în această perioadă să vă informaţi din surse oficiale! Mai mult, verificaţi informaţiile care ajung la dumneavoastră din alte surse!", a transmis Ministerul Apărării.

Reamintim că Ministerul Apărării a anunţat că două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană sub comandă NATO au interceptat un avion militar ucrainean.

Potrivit unui comunicat oficial al instituţiei conduse de Vasile Dîncu, cele două aeronave F-16 au decolat în jurul orei 6.15, pentru clarificarea unei situaţii aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spaţiul aerian naţional.

"Cele două aeronave militare române au aplicat cu stricteţe procedurile naţionale şi regulile internaţionale aplicabile în astfel de situaţii, procedând la interceptarea şi identificarea vizuală a aeronavei care intrase în spaţiul aerian românesc. Aeronava respectivă, un Suhoi 27 aparţinând Forţelor Aeriene Ucrainene, a fost escortată pentru aterizare imediată pe Baza 95 Aeriană Bacău, operaţiune încheiată la ora 07.05. După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziţia autorităţilor române, urmând a fi luate măsurile legale care se impun în aceste situaţii", a transmis Ministerul Apărării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne