Atenţie la jucăriile cu magneţi! Pot fi periculoase!

Bucăţi din colonul unui băieţel au fost înlăturate în urma înghiţirii unor magneţi jucărie, declară mama acestuia
Bucăţi din colonul unui băieţel au fost înlăturate în urma înghiţirii unor magneţi jucărie, declară mama acestuia (captură video Fox News)

O mamă din Statul Wisconsin, localizat în zona cunoscută ca Midwest, Statele Unite ale Americii, atenţionează despre pericolul unei jucării populare din cauza căreia copilul ei în vârstă de 4 ani a ajuns de urgenţă la operaţie după ce a înghiţit 13 magneţi mici.

Jennifer White, a cărei postare iniţială a fost distribuită de peste 325.000 de ori, a spus că a observat prima dată că fiul ei Beck se simţea rău în ajunul Crăciunului.

„Am crezut că e vorba de o răceală”. „După ce am observat că voma sa era foarte închisă la culoare am înţeles că era o problemă.”

În postarea de pe Facebook, Jennifer a explicat că fiul ei a desfăcut o jucărie şi a înghiţit accidental magneţii din interiorul ei. Ea nu a dezvăluit marca jucăriei, sau numele, dar a spus că au fost duşi cu ambulanţa la Spitalul pentru Copii din Wisconsin, unde prin operaţie au fost înlăturaţi magneţii şi bucăţi din colon, intestine şi apendice.

„Dacă aveţi copii mici sau animale care rod, aceste jucării sunt periculoase pentru ei. Noi le scoatem din casă”, a transmis ea, adăugând că: „Şi câinii pot desface aceste jucării.”

Pozele actualizate îl arată pe Beck care s-a recuperat în spital şi a primit cadouri de la cei care l-au încurajat, relatează Fox News.

„Nu doresc ca şi alţi părinţi să fie în această situaţie. Noi ne-am asigurat că se încadra în vârsta recomandată pe cutia jucăriei. Dacă aveţi jucării în casă, asiguraţi-vă că ştiţi când copiii se joacă cu ele şi nu îi lăsaţi nesupravegheaţi.”

Într-o altă postare, Jennifer a spus că produsele, care erau descrise ca fiind „cărămizi magnetice pentru construcţie” şi „nepericuloase pentru oameni şi mediu”, au fost scoase de pe Amazon. Avertizarea lui Jennifer reaminteşte de recomandarea Academiei Americane de Pediatrie (AAP), care avertizase anterior că magneţii jucărie de putere mare sunt periculoşi şi prezintă riscul de rănire sau chiar deces.

„Când doi sau mai mulţi magneţi sau un magnet şi o bucată de metal sunt înghiţite, ele se pot atrage în stomac, intestine şi alte organe. Acestea pot duce la răniri sau deces dacă nu sunt scoase de un chirurg”, scrie AAP News. „Un copil care a înghiţit magneţi poate avea dureri de stomac, febră şi stări de vomă. Părinţii ar trebui să solicite imediat ajutor medical”.