Atenţie, în Cotroceni se plantează copaci! Proiect pilot

Afiş al evenimentului din Cotroceni
Afiş al evenimentului din Cotroceni (Epoch Times)

Asociaţia ÎnCotroceni – Oameni, Idei, Poveşti, în colaborare cu Primăria Sectorului 5 a Municipiului Bucureşti, va planta 20 de tei, duminică, 23 octombrie, de la ora 10.00. Acţiunea are loc în cadrul proiectului iniţiat în această primăvară de "ÎnCotroceni – Oameni, Idei, Poveşti", ca reacţie a comunităţii la situaţia precară a spaţiilor verzi din cartier, lucru evidenţiat în repetate rânduri de către cetăţeni în consultările publice făcute în cartier.

"Cotroceniul este un cartier destul de verde, dacă îl comparăm cu alte zone din Bucureşti. Observ însă că în ultimii ani spaţiile verzi din cartier au avut de suferit. Au fost multe defrişări şi toaletări excesive ale copacilor care au dus la uscarea acestora. Mulţi dintre ei ar trebui acum să fie defrişaţi. Unii copaci au fost tăiaţi şi au rămas buturugile în alveole, nefiind plantaţi alţi copaci în loc. În unele zone, vechile alveole au fost asfaltate pentru a obţine locuri de parcare pe trotuar, lucru care mi se pare inacceptabil”, a declarat Maria Ungureanu, membră a Asociaţiei ÎnCotroceni, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

Proiectul „Copacul ÎnCotroceni” a fost realizat de voluntari din cartier, care au cartografiat pe teren spaţiile verzi de pe aliniamentul stradal pentru mai multe străzi din cartierul Cotroceni, identificând 165 de alveole fără copaci, având copaci uscaţi, buturugi sau alveole asfaltate. Această muncă de documentare a fost prezentată apoi comunităţii în cadrul „Agora ÎnCotroceni” în luna iulie. Vecinii s-au arătat interesaţi de ideea replantării spaţiilor verzi şi şi-au exprimat tot sprijinul pentru a ne duce proiectul la bun sfârşit. Prin petiţia „Copacul ÎnCotroceni”, semnată de 239 de cetăţeni, am solicitat autorităţilor locale să planteze copaci pe străzile documentate, se mai arată în comunicat.

Primii 20 de copaci, ce urmează să fie plantaţi în acest proiect pilot, sunt puşi la dispoziţie prin efortul membrilor comunităţii. Proiectul va continua prin documentarea tuturor străzilor din cartier şi prin alte acţiuni de plantare, prin implicarea activă a membrilor comunităţii şi a autorităţilor locale.

Prin urmare, asociaţia ÎnCotroceni – Oameni, Idei, Poveşti, în colaborare cu Primăria Sectorului 5 a Municipiului Bucureşti, va planta 20 de tei, duminică, 23 octombrie, de la ora 10.00. Plantarea va începe pe Str. Dr. Joseph Lister (8 alveole), continuând apoi pe Str. Sf. Elefterie (6 alveole), Str. Dr. Mihail Obedenaru (3 alveole), Str. Dr. Victor Babeş (2 alveole), Str. Dr. Grigore Romniceanu (1 alveolă). Lucrările de plantare vor fi executate de către Primăria Sectorului 5 a Municipiului Bucureşti.

"Vă invităm să participaţi la acţiunea de plantare!", li se adresează membrii asociaţiei cetăţenilor.

Asociaţia ÎnCotroceni – Oameni, Idei, Poveşti şi-a propus să facă din Cotroceni un spaţiu mai bun de locuire, un cartier mai primitor şi mai armonios pentru toţi locuitorii săi. Provocarea ÎnCotroceni – Oameni, Idei, Poveşti este de a iniţia acţiuni pentru a veni în întâmpinarea nevoilor comunităţii din cartierul Cotroceni, în vederea unei mai bune cunoaşteri a resurselor locale, a consolidării sentimentului de apartenenţă la comunitate, a implicării active şi creative a locuitorilor, în vederea dezvoltării şi valorificării patrimoniului cultural, arhitectural şi urbanistic al cartierului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne