Ataşat militar german: Încetarea focului în Ucraina există doar pe hârtie

La începutul acestei săptămâni, 12 soldaţi ucraineni răniţi în estul Ucrainei au fost trimişi pentru tratament medical în Germania.
Un separatist pro-rus transportă un proiectil neexplodat în satul Veseloe, în apropiere de Doneţk, 18 octombrie 2015.
Un separatist pro-rus transportă un proiectil neexplodat în satul Veseloe, în apropiere de Doneţk, 18 octombrie 2015. (Captură Foto)

În timp ce soldaţii au fost îmbarcaţi într-un avion al forţelor aeriene germane, oficialii ucraineni şi germani au ţinut o scurtă conferinţă de presă.

Conform liderului echipei de doctori, toţi soldaţii suferă de infecţii severe provocate de rănile de război.

Dr. Michael Uhl, liderul echipei de doctori germani, a declarat: “Serviciul medical german are multă experienţă cu astfel de răni deoarece avem spitale în Balcani, avem spitale militare în Afganistan, aşadar avem experienţă în acest domeniu.”

Soldaţii vor fi trataţi în trei spitale militare germane – în Berlin, Koblenz şi Hamburg.

Este a cincea oară când Germania primeşte soldaţi ucraineni pentru tratamente şi, conform afirmaţiilor ataşatului militar din cadrul Ambasadei germane în Kiev, s-ar putea să nu fie ultima astfel de intervenţie.

Colonelul Christian Farkhondeh, ataşat militar, a fost citat de Ukraine Today afirmând: “Din păcate, acordul de încetare a focului există doar pe hârtie. În realitate, conform informaţiilor pe care le-am primit, începând doar cu ultimul weekend au fost ucişi 6 soldaţi ucraineni.”

Regiunile estice ale Ucrainei, cunoscute sub numele de Donbas, au fost puternic afectate de luptele dintre armata ucraineană şi rebelii pro-ruşi, care au izbucnit în aprilie 2014, când Kievul a lansat operaţiuni militare pentru a pune capăt operaţiunilor separatiste din regiune.

Luptele sporadice şi neînţelegerile aparent ireconciliabile generate de viitorul statut al regiunilor ucrainene pro-Rusia în cadrul unei Ucraine unite înseamnă că procesul de pace, care ar fi trebuit să fie finalizat până la sfârşitul acestui an, va fi extins până în 2016.

SUA şi aliaţii săi europeni acuză Moscova că susţine cu soldaţi şi arme criza din estul Ucrainei. Rusia a negat acuzaţiile şi a declarat că susţine populaţia de etnie rusă care locuieşte în zonă, împotriva unei suprimări continue a drepturilor lor de către guvernul din Kiev.

În conflictul separatist din estul Ucrainei au fost ucişi până acum peste 8.000 de oameni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe