Atanasiu nu are de gând să îşi ceară scuze pentru stenogramele apărute în presă

Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, unul dintre liderii de facto al partidului, refuză să îşi ceară scuze în ciuda faptului că a fost huiduit copios sâmbătă, la Congresul Naţional de la Piteşti, de o parte dintre colegii săi nemulţumiţi de stenogramele apărute în presă.

Când Atanasiu a păşit pe scenă la Piteşti să îşi susţină discursul o parte dintre cei prezenţi au început să huiduite şi i-au strigat: "Scuze! Scuze!", referire la discursul său la "o informală" de partid în care susţinea că acum liberalii nu mai au nevoie de pedelişti, care sunt liberi să plece dacă vor, căci oricum premierul nu va fi dat de ei, în ciuda promisiunilor anterioare alegerilor pentru Cotroceni.

"Tase", cum este cunoscut în partid, a plecat fără să îşi mai ţină discursul, mulţumindu-le colegilor pentru primirea făcută. Duminica, la o zi după incident, Atanasiu a susţinut o conferinţă de presă la Alba Iulia în care a subliniat că nu are de gând să-şi ceară scuze de la nimeni pentru discuţii de genul celor avute "cu soţia în bucătărie".

"Ce discut eu în mediul privat, cu soţia, cu prietenii sau cu altcineva e problema mea şi nu trebuie să dau răspunsuri publice pe cine critic când bârfesc cu soţia în bucătărie. Şi de aceea nici nu am comentat public niciodată acest lucru. Sper ca şi alţii să aibă decenţa ca ceea ce înseamnă viaţa privată a unui om să rămână aşa. Să-mi cer scuze pentru ce am discutat cu soţia în bucătărie? Nu e cazul. N-am discutat nimic de care să îmi fie jenă sau pentru care să îmi cer scuze", a precizat Atanasiu, potrivit Mediafax.

Liderul PNL susţine că nu ştie şi nici nu intenţionează să afle cine a înregistrat discuţia de la şedinţa respectivă, "fiindcă acestea sunt metode securistice folosite demult în această ţară" pe care el nu le va folosi.

"În urmă cu mai bine de un an, eu şi cu câţiva puţini colegi am pornit un proiect. Am gândit că e cazul să facem un partid de dreapta puternic, primul partid din România şi am pornit acest proiect când nimeni nu ne dădea nicio şansă. Deci acum mai bine de un an, în primăvara anului trecut, când partidele de dreapta se băteau între ele care e cel mai mare partid mic din România, care e pe locul doi, care e pe trei, care e pe patru, care e pe cinci, am pornit acest proiect cu puţini oameni lângă mine şi cu mulţi duşmani şi adversari, interni şi externi.

Şi am reuşit, pas cu pas, să implementăm acest proiect şi astăzi să avem în România Partidul Naţional Liberal, cel mai mare, şi, după sondajele de opinie, cel mai important partid din punctul de vedere al populaţiei. Şi duşmanii au rămas mai puţini interni şi mai mulţi externi. Voi continua acest proiect pe care l-am început, indiferent de numărul duşmanilor interni sau externi şi sunt convins că voi reuşi ca împreună cu colegii mei la următoarele alegeri să dovedim că acest proiect a fost de succes", a subliniat Atanasiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.