Atacurile din Paris, precum 9/11, sunt orchestrate: Ron Paul



Scenă după masacrarea a 12 oameni la redacţia revistei franceze Charlie Hebdo, 7 ianuarie 2015.
Scenă după masacrarea a 12 oameni la redacţia revistei franceze Charlie Hebdo, 7 ianuarie 2015. (Captură Foto)

Fostul congressman american Ron Paul susţine că atacul sângeros asupra publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo a fost orchestrat, precum ar fi fost şi cazul atacurilor din 11 septembrie 2001 în Statele Unite.

“Problema Charlie Hebdo are multe dintre caracteristicile unei operaţiuni orchestrate”, a scris Ron Paul într-un articol publicat la Ron Paul Institute.

“Atacul asupra redacţiei caricaturiştilor a fost un atac profesionist disciplinat, de tipul celor asociate cu forţele speciale bine pregătite. Totuşi, când suspecţii au fost ulterior încolţiţi şi ucişi se purtau ca nişte neprofesionişti şi împiedicaţi. Ca şi cum ar fi fost două perechi diferite de oameni”, a declarat el.

În 7 ianuarie, doi bărbaţi înarmaţi au ucis 12 oameni şi au rănit alţii 11 atunci când au atacat sediul din Paris al Charlie Hebdo.

Doi fraţi, Said şi Cherif Kouachi, suspectaţi că i-ar fi ucis pe jurnalişti, au fost omorâţi după ce s-au refugiat într-o tipografie din oraşul Dammartin-en-Goele, în apropierea Parisului, la două zile după atac.

Ron Paul a explicat că identitatea celor doi atacatori a fost aparent stabilită de faptul că aceştia “şi-au lăsat, în mod convenabil pentru autorităţi, cărţile de identitate în maşina cu care au scăpat din Paris.”

Fostul candidat prezidenţial a declarat că această greşeală este “inconsistentă cu profesionalismul atacului şi îmi aduce aminte de paşaportul neafectat care a fost descoperit în mod miraculos printre ruinele celor două turnuri gemene şi care a servit ca punct de plecare pentru stabilirea identităţii presupuşilor terorişti ai atacurilor din 2001.”

Ron Paul a mai spus că cei doi fraţi sunt nişte ţapi ispăşitori convenabili care au fost ucişi ulterior de poliţie şi de la care nu se va mai putea afla niciodată nimic, în timp ce asasinii adevăraţi rămân în libertate.

El a mai adăugat un fapt important care susţine ipoteza unui atac orchestrat: când Hamyd Mourad, cel de-al treilea suspect în atacul din Paris şi presupusul şofer al maşinii de evadare, şi-a văzut numele circulând pe site-urile de media socială ca şi suspect în actul de terorism a realizat pericolul în care se afla şi s-a predat imediat poliţiei, pentru a fi protejat şi pentru a nu fi ucis de forţele de securitate ca şi un terorist.

Un alt aspect care aruncă dubii asupra rapoartelor oficiale privind această tragedie este cazul poliţistului împuşcat de cei doi “terorişti”, în picior şi apoi în cap - o analiză se poate citi aici.

În istoria recentă, prea multe asemenea incidente sunt regizate şi mai apoi folosite de cei din umbră, pentru a-şi implementa agendele - care sunt, de cele mai multe ori, sinistre. Aşa a fost cazul cu Revoluţia din Decembrie, incidentele din 9/11, aşa-zisul masacru din Boston. Trăim timpuri grele în care înscenările fondează state, pornesc războaie, făcându-ne viaţa chiar mai mizeră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe