Atac masiv cu bombă în capitala somaleză provoacă peste 250 de morţi

Numărul victimelor după un atac masiv cu bombă într-o zonă aglomerată a capitalei somaleze se ridică la cel puţin 250 de persoane, au declarat oficiali ai poliţiei şi din domeniul sănătăţii.
Scena atacului cu bombă în Mogadiscio,  Somalia, 15 octombrie 2017.
Scena atacului cu bombă în Mogadiscio, Somalia, 15 octombrie 2017. (Getty Images)

Oficiali somalezi au declarat duminică faptul că numărul victimelor ar putea creşte şi mai mult în condiţiile în care există peste 275 de răniţi, unii dintre ei în stare gravă.

Un camion încărcat cu explozibili a fost detonat sâmbătă în faţa unui hotel dintr-o intersecţie a capitalei somaleze Mogadiscio, într-o zonă în care există birouri guvernamentale, restaurante şi chioşcuri.

Numărul victimelor a crescut masiv după ce zeci de cadavre au fost recuperate de sub dărâmături şi o parte dintre cei răniţi au murit din cauza rănilor provocate în timpul exploziei.

Autorităţile locale au precizat că cel puţin 2 persoane au fost de asemenea ucise într-un al doilea atac cu bombă în districtul Madina al capitalei somaleze.

Nimeni nu şi-a asumat imediat răspunderea pentru atac, dar guvernul somalez a învinuit grupul extremist Al-Shabaab, care are legături cu Al-Qaeda.

“Lor nu le pasă de vieţile poporului somalez – mame, taţi şi copii”, a declarat premierul Hassan Ali Khaire.

Ministrul somalez al Informaţiilor, Abdirahman Omar, a afirmat că explozia care a avut loc în faţa Hotelului Safari, care a fost distrus în mare parte, a fost cea mai puternică explozie ce a avut loc vreodată în capitală.

Preşedintele Mohamed Abdullahi Mohamed a anunţat trei zile de doliu şi a cerut somalezilor să doneze sânge pentru persoanele rănite în atac.

Militanţii Al-Shabaab desfăşoară o campanie împotriva guvernului somalez în încercarea de a impune un stat islamic fundamentalist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe