Atac armat în New Orleans soldat cu 16 răniţi

Cel puţin 16 persoane au fost spitalizate după un atac armat în New Orleans, Louisiana, SUA.
Politia colectează dovezi în parcul Bunny Friend din New   Orleans, 22 noiembrie 2015.
Politia colectează dovezi în parcul Bunny Friend din New Orleans, 22 noiembrie 2015. (Captură Foto)

Atacul a avut loc în dimineaţa zilei de luni în parcul de joacă Bunny Friend, unde două grupuri de atacatori neidentificaţi au deschis focul asupra unei mulţimi mari de oameni care participau la filmarea unui videoclip muzical.

Rapoartele variază în privinţa numărului de oameni prezenţi în parc, unele surse susţinând că au fost 200 de persoane, în timp ce alţii susţin că numărul a fost de 500.

Trei martori au declarat că au văzut un bărbat înarmat cu o mitralieră argintie şi au adăugat că, în timp ce atacatorul fugea de la faţa locului, s-au putut auzi mai multe focuri de armă venind dinspre mulţimea de oameni.

Alţi martori oculari au descris situaţia ca fiind haotică, multe persoane zăcând pe jos în zona principalei clădiri a parcului, în timp ce obiectele lor personale erau împrăştiate pe terenul de joacă.

Motivul din spatele atacului este încă necunoscut şi poliţia încă nu a făcut nicio arestare.

Conform primarului Mitch Landrieu, incidentul a avut loc după o paradă desfăşurată anterior în apropierea parcului Bunny Friend.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei Tyler Gamble a declarat pentru Associated Press că videoclipul muzical a fost filmat fără un permis, adăugând că atunci când a izbucnit atacul armat, echipaje de poliţie au plecat la locul incidentului pentru a dispersa atât mulţimea din parc, cât şi oamenii prezenţi la paradă.

“Ştim, după ce am discutat cu unele victime, că au existat două grupuri de oameni care trăgeau unii înspre ceilalţi”, a adăugat el.

Michael Harrison, şeful poliţiei din New Orleans a confirmat, de asemenea, că pe moment nu s-a raportat niciun deces în urma atacului.

Un număr mare de ambulanţe au fost trimise la faţa locului, care a fost securizat de poliţie.

Numărul crimelor comise în New Orleans a ajuns la 150 în 2014, cel mai scăzut nivel din 1971.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe