Atac armat în München. 9 victime. MAE lansează un avertisment

MAE îi sfătuieşte pe românii aflaţi la München să nu părăsească locurile unde se află şi să evite deplasările care nu sunt strict necesare.
Nouă persoane ucise în Munchen şi alte 21 rănite.
Nouă persoane ucise în Munchen şi alte 21 rănite. (Facebook, Hot97)

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o avertizare de călătorie, în urma atacului de la München, unde un tânăr de 18 ani, cu dublă cetăţenie - germană şi iraniană - a început vineri seara să tragă în mulţime, în zona unui mall, omorând 9 persoane şi rănind alte 21.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în München să nu părăsească locaţiile în care se află şi să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate.

Reamintim că MAE, prin intermediul Consulatului General al României la München, continuă demersurile în regim de urgenţă pe lângă autorităţile competente locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii atacului şi cetăţenia victimelor.

Consulatul General al României la München este în aşteptarea răspunsului din partea autorităţilor locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune.

Pentru acordarea asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al României la München : 49 89 553307 (apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular 49 1602087789”, se precizează în comunicatul MAE.

Reamintim că atacul de la centrul comercial Olympia din München s-a soldat cu nouă morţi şi 21 răniţi, dintre care trei în stare gravă. Potrivit autorităţilor germane, presupusul autor al atacului a fost găsit mort la circa un kilometru de centrul comercial Olympia (OEZ), existând suspiciuni că s-ar fi sinucis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe