„Aştept acel leu ca recompensă morală” - Actriţa Dorina Lazăr câştigă procesul cu Primăria Capitalei

Actriţa Dorina Lazăr
Actriţa Dorina Lazăr (Youtube - Screenshot)

Actriţa Dorina Lazăr, fost director al Teatrului Odeon din Capitală, a câştigat procesul cu primăria Bucureştiului. Dorina Lazăr fusese suspendată abuziv din funcţie în urmă cu trei ani după un control al primăriei, ale cărui concluzii nu-i fuseseră aduse la cunoştinţă iniţial. De atunci, la conducerea Teatrului a fost instalat actorul Cristian Şofron.

Dorina Lazăr afirmă că nu se aştepta ca procesul să dureze atât de mult, dar este fericită că s-a terminat şi că acuzaţiile ce i-au fost aduse s-au dovedit a fi subiective şi nefondate.

"Eu mărturisesc deschis că mă aşteptam să dureze procesul o lună de zile, pentru că mi s-a spus că la contencios administrativ lucrurile merg foarte repede, se analizează şi se soluţionează foarte repede, şi cum ştiam că nu există nimic fondat în acel raport de care eu am luat cunoştinţă foarte târziu, pentru că în primele zile mi s-a spus că e secret motivul pentru care am fost dată afară, [...] am fost convinsă că durează o lună de zile şi a durat trei ani fără o lună de zile.

Când am intrat în conflict cu Primăria, am crezut ca am intrat în conflict din cauza bugetului, apoi s-a dovedit a fi o chestie subiectivă”, a declarat artista într-o intervenţie la Radio România Cultural.

Fostul director al Teatrului Odeon povesteşte că i-au fost trimise în control „două doamne de la Primărie” care au găsit „nereguli” în baza cărora au emis 10 învinuiri ce s-au dovedit ulterior a fi neîntemeiate.

"Mi s-a trimis un corp de control, două doamne de la Primărie, au stat aproape 3 săptămâni la Teatru. Au nişte controale şi au scris nişte concluzii – un raport de control.

Au constatat ‘nereguli’ care au fost analizate de completul de judecată în amănunţime şi toate cele 10 învinuiri care mi se aduceau s-au dovedit a fi neîntemeiate. Drept pentru care au fost mai multe termene, n-am crezut că durează atât de mult un fleac de conflict, pentru că nu s-a adus niciun prejudiciu pecuniar, nu am ‘feştelit’ onoarea cuiva...chiar credeam că nu se mai termină vreodată.

S-a terminat la Tribunalul mare, eu am avut câştig de cauză după care primăria a făcut recurs. Pe 10 mai s-a judecat recursul şi sentinţa s-a pronunţat ieri [10 iunie – n.n.]”, a declarat actriţa.

Dorina Lazăr precizează că pe moment nu ştie care sunt paşii pe care îi are de urmat şi ce drepturi are privind perioada trecută de la suspendare şi până în prezent. Se declară însă fericită să citească soluţia scrisă pe comunicarea primită de la Tribunal.

"Eu acum stau să-mi trag sufletul. Privesc hârtia asta şi citesc soluţia scrisă pe scurt: ‘...respinge recursul ca nefondat. Definitivă şi irevocabilă’.

Urmează să am o discuţie cu avocaţii mei, să vedem care sunt exact paşii de urmat, ce drepturi am, dar cel mai mult îmi doresc să primesc acel leu pe care l-am cerut în judecată ca recompensă morală din partea Primăriei reprezentată de doamna Gabriela Firea”, a declarat artista.

Despre relaţia cu actualul director al Teatrului Odeon, actorul Cristian Şofron, doamna Dorina Lazăr afirmă:

"Dacă mă întorc în teatrul Odeon, în orice caz eu nu am să fac figura pe care a făcut-o Primăria care a venit cu două doamne funcţionare şi cu domnul Şofron la noi la teatru în timp ce eu eram la conferinţa de presă de la UNITER şi s-a apucat să îmi scoată lucrurile din birou şi să le ducă într-o altă încăpere. Ce n-au ştiut dânşii la vremea respectivă era că acela nu era biroul meu, era biroul lui Alexandru Dabija.

Repet, nu ştiu ce se va întâmpla. Eu am o relaţie foarte bună cu Cristian Şofron, suntem doi artişti, nu ne-am scos ochii, ne-am respectat reciproc. Absolut nimic nu am ce să îi reproşez în relaţia cu mine. Nu ştiu în clipa asta ce voi face”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură