"Asta o să vă placă". Cîţu, despre planul "secret" al lui Teodorovici: impozitarea BOR

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Eugen Teodorovici şi-ar fi pus oameni din finanţe să calculeze veniturile care ar ajunge la buget din impozitarea activelor şi tranzacţiilor bisericii şi a activelor şi tranzacţiilor din armată, susţine senatorul PNL Florin Cîţu. Potrivit liberalului, Teodorovici ar urma să impoziteze biserica şi armata dacă deficitul bugetar va trece de 3%. Şi, pe lângă faptul că va aduce bani la buget, Teodorovici va mai "împuşca un iepure", susţine Cîţu. Mai exact, se va răzbuna pe ANAF.

Până una alta, potrivit lui Florin Cîţu, situaţia e serioasă: veniturile la buget sunt în scădere, condiţii în care TVA nu mai scade în 2019, impozitul pentru medici nu este eliminat şi rămânem şi cu supraacciza la combustibil şi supraimpozitarea contractelor part-time.

Redăm postarea senatorului:

"S-a întors Circul Orlando!

După mult timp, m-am întâlnit cu povestitorul care îmi spune ce se mai întâmplă în MFP.

Asta o să vă placă.

Aşa zisul ministru al finanţelor i-a pus pe oameni din finanţe să calculeze veniturile care ar ajunge la buget din impozitarea activelor şi tranzacţiilor bisericii şi a activelor şi tranzacţiilor din armată. A dat dispoziţii clare ca în cazul în care întreabă cineva să zică că este propunerea ANAF. Aşa se răzbună el şi pe ANAF.

Lucrurile sunt serioase. A cerut o situaţie a impozitării celor două domenii în ţările din UE şi a avut discuţii neoficiale pe această temă cu omologii săi din alte ţări UE. S-a ars cu TVA defalcat şi acum vrea să pară transparent.

Impozitarea bisericii şi armatei reprezintă din punctul său de vedere, o soluţie pe care să o folosească în situaţia în care deficitul bugetar pentru 2019 trece peste 3% datorită veniturilor la buget în scădere ca urmare a crizei economice din România.

În aceste condiţii este clar că TVA nu mai scade în 2019, impozitul pentru medici nu este eliminat, rămânem cu supraacciza la combustibil şi supraimpozitarea contractelor part-time.

Disperarea este atât de mare încât nu renunţă nici la TVA defalcat, chiar dacă urmează să fim sancţionaţi şi financiar de CE."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne