Assad: Membrii Căştilor Albe care refuză să depună armele vor fi lichidaţi ca teroriştii

Preşedintele sirian Bashar al-Assad.
Preşedintele sirian Bashar al-Assad. (Joseph Eid/AFP/Getty Images)

Remarcile preşedintelui sirian Bashar al-Assad despre lichidarea membrilor Căştilor Albe care refuză să depună armele au fost făcute în contextul evacuării a sute de membri ai controversatului grup, pe care Damascul îl consideră că face parte din organizaţia teroristă Al-Qaeda.

În interviul acordat joi mass mediei ruse, Assad a reiterat poziţia că grupul Căştile Albe nu este un grup umanitar, ci mai degrabă un “paravan” pentru militanţii din Frontul Nusra. Preşedintele sirian a precizat că liderii grupului au fugit probabil din Siria, în timp ce membrii rămaşi se dau drept civili şi se ascund în Idlib, care este controlat de militanţi şi unde, potrivit lui Assad, s-ar afla “zeci de mii de terorişti”.

“Ei au fugit din Siria, dar de fapt nu au fugit – au fost evacuaţi de Israel, Iordania şi puterile occidentale”, a afirmat Assad.

Conform preşedintelui sirian, toţi membrii Căştilor Albe care refuză amnistia vor fi lichidaţi. “Soarta Căştilor Albe va fi aceeaşi cu a oricărui terorist. Ei au două variante: fie depun armele şi profită de amnistie ... fie vor fi lichidaţi, precum alţi terorişti”, a declarat Assad.

Adresându-se sirienilor din străinătate care au fugit din ţară în timpul războiului, Assad a susţinut că ar dori să îi vadă pe toţi sirienii întorcându-se acasă, în special cei care au propriile afaceri, ceea ce ar putea ajuta la refacerea economică a ţării. Preşedintele a recunoscut că acomodarea sirienilor care revin în ţară nu va fi o sarcină uşoară, ţinând cont de locuinţele şi infrastructura distruse de război.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe