Asociaţia 21 Decembrie 1989, apel către Ion Iliescu, Petre Roman şi instituţiile de forţă

Evacuaţi din sediu în urmă cu două zile, revoluţionarii îi invită pe Iliescu şi Roman la următoarea lor întrunire, pentru a comenta deciziile prin care CEDO a condamnat România în dosarele Revoluţiei şi Mineriadei.
Teodor Marieş
Teodor Marieş (Epoch Times)

Consiliul Director al Asociaţiei 21 Decembrie 1989 îi invită public pe Ion Iliescu şi Petre Roman să participe sâmbătă, începând cu ora 10.00, la lucrările Adunării Generale a organizaţiei, eveniment ce va avea loc în stradă, în faţa sediului din care revoluţionarii au fost evacuaţi în urmă cu două zile. La momentul respectiv, preşedintele asociaţiei, Teodor Mărieş, a catalogat evacuarea drept o execuţie securisto-comunistă.

"Cei doi invitaţi vor putea să-şi prezinte opinia cu privire la "curăţenia" documentelor imobilului fost sediu al Asociaţiei, aşa cum le cunosc încă din februarie 1990. De asemenea, invitaţii pot susţine prelegeri cu privire la deciziile pronunţate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în dosarele referitoare la perioada infracţională decembrie 1989 - iunie 1990", se precizează în comunicatul remis de Asociaţia 21 Decembrie redacţiei Epoch Times.

În cadrul comunicatului, preşedintele Asociaţiei, Teodor Mărieş care, reamintim, marţi, l-a acuzat public pe generalul SRI Florian Coldea de închiderea dosarului Revoluţiei, lansează un apel şi către 'instituţiile de forţă" SRI, SIE, MAI şi serviciile secrete MApN "să nu îşi mai dizloce forţele, deoarece membrii Asociaţiei 21 Decembrie au mâine o singură activitate, lucrările Adunării Generale Ordinare iar autorităţile amintite nu au atribuţiuni legale pentru a supraveghea acest tip de întrunire."

"Prezenţa agenţilor sus-menţionaţi la locul întrunirii va fi considerată ca activitate de poliţie politică împotriva membrilor Asociaţiei 21 Decembrie 1989 - recunoscuţi de Statul Român şi CEDO ca eroi ai Revoluţiei Române", se mai arată în comunicat.

Reamintim că miercuri membrii Asociaţiei 21 Decembrie 1989 s-au trezit cu jandarmi la poartă şi cu executori judecătoreşti veniţi să-i evacueze din sediu. Potrivit preşedintelui asociaţiei revoluţionarilor, evacuarea este în fapt o "o execuţie securisto-comunistă."

Evacuarea a avut loc la două zile după ce preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a depus o nouă plângere împotriva rezoluţiei de clasare, demers în urma căruia procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunţat că va cere dosarul Revoluţiei de la Înalta Curte, pentru a-l reanaliza.

De asemenea, cu o zi înainte de evacuare, Asociaţia 21 Decembrie a ţinut o conferinţă de presă pentru a prezenta ultima hotărâre prin care CEDO a condamnat din nou România pentru tergiversarea dosarului Revoluţiei. Cu această ocazie, Mărieş a declarat că principalii vinovaţi pentru clasarea dosarului sunt fostul procuror general Tiberiu Niţu, şeful parchetelor militare Ion Vasilache şi, nu în ultimul rând, generalul SRI Florian Coldea. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi "invitaţi" la întrunirea Adunării Generale a Asociaţiei 21 decembrie, reamintim că atât Ion Iliescu cât şi Petre Roman au fost puşi sub urmărire penală în dosarul Mineriadei. În plus, numeroşi revoluţionari şi urmaşi ai victimelor din decembrie 89 consideră că Iliescu trebuie să apară în faţa justiţiei şi în dosarul Revoluţiei, acum clasat de procurori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne