Ashton Carter: Coreea de Nord nu are “nicio şansă” într-un conflict cu Sudul

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter.
Secretarul american al Apărării, Ashton Carter. (Captură Foto)

Coreea de Nord nu are nicio o şansă să îi înfrângă pe vecinul său sudic şi pe aliaţii săi într-un conflict, a declarat marţi secretarul american al apărării Ashton Carter, la câteva zile după ce peninsula coreeană părea să fie în pragul izbucnirii unui conflict armat, conform Yahoo News.

Criza de luna trecută din peninsula coreeană a fost declanşată de exploziile unor mine de teren care au dus la rănirea a doi soldaţi sud-coreeni ce patrulau de-a lungul graniţei cu Nordul. Totuşi, săptămâna trecută s-a ajuns la un acord în vederea detensionării situaţiei.

“Trebuie să ne asigurăm că Coreea de Nord va înţelege mereu că orice provocare din partea sa va fi contracarată şi că ei nu au nicio şansă să ne înfrângă pe noi şi pe aliaţii noştri din Coreea de Sud”, a declarat Carter, într-un discurs televizat.

Carter a făcut o referire la cele mai recente tensiuni, arătând cât de repede este posibil ca lucrurile să ia o turnură dificilă.

“Coreea este probabil singurul loc din lume unde războiul ar putea începe într-o clipă”, a declarat el.

Armata americană a jucat un rol important în peninsula Coreeană după sfârşitul războiului coreean din perioada 1950–1953. Aproximativ 30.000 de soldaţi americani sunt staţionaţi permanent în Coreea de Sud.

Seulul a învinuit Phenianul pentru cea mai recentă criză şi a răspuns la incidentul cu minele prin instalarea unor difuzoare imense la graniţa sa şi prin transmiterea unor mesaje propagandistice către Coreea de Nord.

Nordul a negat orice implicare şi a ameninţat că va ataca unităţile propagandistice. Totuşi, transmisiunile au încetat după încheierea acordului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.