Asalt: Universitate franceză închide cursurile din cauza migranţilor care s-au aciuit pe pajiştile campusului

Universitatea franceză Reims Champagne-Ardennes a suspendat toate cursurile din cauza temerilor legate de securitate, după ce aproximativ 40 de imigranţi s-au stabilit în campus la doar câteva zile după începerea cursurilor.
Imigranţi stabiliţi în campusul universităţii Reims Champagne-Ardennes, din oraşul francez Reims, 18 septembrie 2017.
Imigranţi stabiliţi în campusul universităţii Reims Champagne-Ardennes, din oraşul francez Reims, 18 septembrie 2017. (Getty Images)

Preşedintele universităţii din oraşul Reims, Guillaume Gellé, a adresat duminică o scrisoare studenţilor, declarând: “Accesul în spaţiul universitar localizat în campusul Crucii Roşii este interzis până la restaurarea condiţiilor de securitate”.

Gellé a declarat mass mediei locale că situaţia în ceea ce priveşte securitatea s-a extins de asemenea şi la migranţi, precizând că printre ei se află şi copii, potrivit publicaţiei L’Express.

Cei 40 de imigranţi, dintre care unii sunt cu familia, au venit în campusul universitar din nord-estul Franţei după ce au fost alungaţi din parcul Saint John Perse, unde îşi construiseră o tabără improvizată la mică distanţă de campus.

Taberele improvizate pentru imigranţi au fost o problemă în Franţa de la înfiinţarea renumitei tabere Jungla din Calais, din oraşul cu acelaşi nume. Jungla a fost închisă anul trecut, ceea ce a făcut ca mulţi imigranţi să se îndrepte spre locuri precum Paris, unde taberele improvizate au fost înfiinţate prima dată în apropierea staţiei de metrou Stalingrad şi apoi în apropierea staţiei de metrou Porte De La Chapelle.