Artiştii salută numirea lui Dan Bittman în funcţia de consilier al ministrului finanţelor

Dan Bittman, solistul trupei Holograf
Dan Bittman, solistul trupei Holograf (ro.wikipedia.org)

Bateristul trupei Iris, Nelu Dumitrescu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că numirea solistului trupei Holograf, Dan Bittman, în funcţia de consilier de feedback al ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, ar putea fi de bun augur pentru artişti.

"Dan Bittman la finanţe e nebun!. Sper că va face treabă bună nu numai pentru noi artiştii, ci şi pentru oameni în general. Având în vedere că are şi el afaceri şi la câtă treabă are de făcut şi cu emisiunea de televiziune (Dănutz SRL - n.r.) şi cu trupa şi să mai vrea să se bage şi în chestia asta înseamnă că vrea să facă un lucru bun", a spus toboşarul trupei Iris.

În privinţa impunerii plăţii CAS pe drepturile de autor el a precizat că nu crede că poate să scape cineva de drepturile de autor.

"Problema la noi în ţară se pune că nu se gândeşte nimeni dintre cei care fac aceste legi, pentru că un artist, o trupă nu trăieşte din vânzările albumului, noi trăim pur şi simplu din cântările din ţară. Dacă am câştiga sute de mii, milioane din vânzările de albume aş fi de acord să se impoziteze", a mai spus Nelu Dumitrescu.

Un alt artist care s-a declarat surprins de numirea lui Bittman la finanţe a fost şi Mihai Trăistariu, care a precizat că a mai văzut artişti în politică sau băgaţi în domenii în care te "cruceşti".

"Ideea nu e rea. Nu ştiu acum dacă poate să ne ajute pe noi. Mă gândesc că poate va lupta şi pentru noi deşi m-am obişnuit cu ideea că noi artiştii nu beneficiem de la stat de absolut nimic. Cei mai mari artişti mor în mizerie cu o pensie de 3 milioane şi nu din domeniul în care au activat", a spus artistul.

Colegul de trupă al lui Dan Bittman, Iulian Vrabete a spus că este convins că va face o treabă bună la Ministerul de Finanţe pentru că este un om inteligent şi suficient de ancorat în realităţile româneşti ca să poată să aibă o opinie pertinentă.

"Este un om în toată firea. Decizia a luat-o şi după ce s-a consultat şi cu ai lui. Suntem oameni majori şi liberi, fiecare face absolut tot ce doreşte", a menţionat Vrabete.

La rândul său, cântăreaţa Dida Drăgan a spus că se bucură pentru Dan Bitman pentru că el chiar merită un asemenea post.

"Un mare artist ca Bitman nu cred că va face nici o greşeală. Artiştii sunt oameni care au un cuvânt de spus în istoria acestei ţări. Cu cât mai mulţi artişti sunt numiţi în fruntea ţării cu atât este mai bine. Ei sunt oameni cinstiţi, corecţi şi chiar merită. Bittman merită toată stima şi toată aprecierea".

Ea a mai spus că artişti ca Bittman nu se nasc în fiecare zi. "El este un băiat deştept, este şcolit, este ceea ce avem nevoie. Decât un politician numărul nu ştiu care pe o listă, care intră pe alte considerente în politică, ar fi bine să-i lăsăm pe cei care sunt cinstiţi, serioşi, oameni adevăraţi, oameni care fac istorie. Ei nu vă mint şi nu vă înşeală şi nici nu vă trădează", a afirmat Dida Drăgan.

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, l-a cooptat, miercuri, în echipa sa de consilieri pe Dan Bittman, solistul formaţiei Holograf, după ce anterior l-a numit coordonator al departamentului de comunicare din minister pe Andrei Gheorghe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne