Artefactul Coso. Bujie veche de 500.000 de ani?

Artefactul Coso
Artefactul Coso (Captură YouTube)

Universul este plin de mistere care contestă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia "Dincolo de Ştiinţă", Epoch Times colectează poveşti despre aceste fenomene ciudate pentru a stimula cercetarea lor. Ignoranţa nu poate stimula cercetarea ştiinţifică. Sunt adevărate? Dvs decideţi.

În 1961, trei persoane au plecat să caute geode pentru magazinul lor de cadouri şi pietre preţioase din Olancha, California. Unul dintre cei trei i-a explicat lui Leonard Nimoy, într-un episod al show-lui TV "In Search Of ...", că a luat în mână o geodă comună zonei, "dar care părea cumva diferită".

Când s-a întors înapoi la magazin, Mike Mikesell, unul dintre cei trei, a rupt un disc diamantat încercând să taie geoda, făcând o descoperire şocantă. În interiorul geodei a găsit ceea ce părea a fi un dispozitiv modern, care a fost ulterior comparat cu o bujie - dar cât de vechi trebuie să fie din moment ce a fost găsit într-o geodă?

Ar putea avea chiar şi 500.000 de ani vechime, sute de mii de ani înainte ca civilizaţiile avansate să fi populat Pământul, cel puţin după cum susţin teoriile convenţionale. Virginia Maxey, care a participat de asemenea la descoperire, a precizat că la momentul respectiv un geolog a examinat fosilele din jurul dispozitivului şi a ajuns la concluzia că dispozitivul are cel puţin 500.000 de ani vechime, sau chiar mai mult.

Această afirmaţie a fost pusă sub semnul întrebării în special de către Pierre Stromberg şi Paul V. Heinrich, care au încercat să demonstreze că bujia a fost făcută în anii 1920 şi a fost învelită de o concreţiune de formare rapidă, şi nu o geodă.

Singurii oameni care au examinat fizic artefactul sunt cei trei care l-au găsit şi Ron Calais, care crede că înţelegerea convenţională a istoriei umane este incorectă. De ani de zile, obiectul a fost expus în casa lui Wallace Lane, ultimul dintre cei trei descoperitori, chiar dacă el nu i-a lăsat pe alţii să-l examineze, susţin Heinrich şi Stromberg. Actualul loc unde se află artefactul este necunoscut.

Geologul care a susţinut că artefactul are 500.000 ani vechime nu a fost niciodată numit, ceea ce a ridicat dubii cu privire la veridicitatea studiului. Heinrich şi Stromberg observă totuşi că "există puţine dovezi descoperitorii originali au vrut să înşele pe cineva".

Fără a avea artefactul în mână, aceştia susţin că probabil materialul care-l acoperă nu era o geodă, care ar atesta că dispozitivul este antic.

Cu ajutorul imaginilor cu raze X ale obiectului publicate de Calais şi schiţele unui artist, Heinrich şi Stromberg au cerut ajutorul preşedintelui Colecţionarilor de Bujii din America (Spark Plug Collectors din America) Ciad Windham. Acesta susţine că este o bujie Champion din anii 1920.

Cei care susţin că bujia ar putea fi un obiect antic evidenţiază un arc spiralat ciudat în partea de sus a obiectului, care nu este parte a bujiilor moderne.

Bazându-se pe descrierea lui Windham, Heinrich şi Stromberg au afirmat că, în anii 1920, bujia Champion a fost făcută cu o "pălărie de alamă" care corespunde cu arcul, deşi această parte nu a fost inclusă în modele ulterioare. Există, totuşi, unele diferenţe în înfăţişarea acestora.

Windham a scris: "Schiţele (artefactului) arată în mod clar un arc pe capătul de sus al părţii de porţelan, în timp ce Champion folosea două arcuri - probabil este doar eroarea artistului (care a desenat schiţele)".