Aroganţă marca Udrea: ”Ştiam că sunt un candidat mai bun decât Diaconescu. Cred că voi câştiga Preşedinţia"

Elena Udrea şi Cristian Diaconescu
Elena Udrea şi Cristian Diaconescu (Epoch Times)

”Ştiam că sunt un candidat mai bun decât Diaconescu. Cred că voi câştiga Preşedinţia”, a declarat joi seara Elena Udrea, la câteva ore după ce Cristian Diaconescu a anunţat că renunţă la candidatura sa ca independent şi că o va susţine pe lidera PMP.

Invitată la B1 TV, Udrea, care se "legitimează" ca moştenitoare a lui Băsescu, a declarat că, atunci când Diaconescu a fost propus prezidenţiabil al partidului, ideea din spate a fost să se dea PMP-ului o variantă să nu genereze presiune asupra partidului.

"Propunerea pe care i-am făcut-o a venit cumva fără să creeze mari surprize în interiorul partidului, pentru că fusese totuşi consilierul lui Traian Băsescu. În ultimii ani, cât a fost consilier susţinuse cauzele preşedintelui, îi fusese alături şi atunci a fost considerat - a fost fondatorul Fundaţiei Mişcarea Populară - un om care care poate fi în proiectul Mişcarea Populară", a expus Udrea motivele pentru care Diaconescu a fost desemnat prezidenţiabil al PMP.

"Înainte de propunerea pe care am făcut-o partidului am discutat personal cu dl Băsescu (...) şi a agreat propunerea pe care eu am făcut-o partidului", a mai precizat Udrea.

Întrebată de moderator dacă nu a ştiut de la bun început despre lucrurile care i s-au reproşat ulterior lui Diaconescu - respectiv lipsă de notorietate - Udrea a afirmat că ştia de la început că este mai bună decât Diaconescu, dar nu a vrut să pună presiune pe partid.

"Am ştiut de la început că sunt un candidat mai bun", a afirmat Udrea, declarând că, în contextul "zumzetului" generat după europarlamentare şi a criticilor la adresa PMP şi a sa, a vrut să dea partidului o altă variantă de preşedinte care să nu genereze atâta presiune, explicând că a decis să devină prezidenţiabil al partidului după ce a "văzut" că cei din teritoriu nu aveau încredere în proiectul Diaconescu.

”Am mers mult în teritoriu, iar cei de la PMP nu au aveau încredere că puteam scoate un scor bun. Atunci au apărut aceste discuţii”, a afirmat liderul PMP.

Reamintim că la momentul apariţiei "acelor discuţii", respectiv numărul mic de semnături strâns în teritoriu de Cristian Diaconescu, fiica preşedintelui Elena Băsescu a afirmat, pe contul de Facebook, că Elena Udrea este cea care l-a sabotat pe Diaconescu de fapt.

"Organizaţiile au 'probleme' în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru", scria Elena Băsescu.

Anterior apariţiei discuţiilor ce au dus la schimbarea lui Diaconescu, Adrian Papahagi, unul dintre membrii fondatori ai PMP, şi-a exprimat temerile că prezidenţiabilul partidului, Cristian Diaconescu, ar putea ajunge "victima celei care ar trebui să-l susţină şi să-l promoveze".

După ce Elena Udrea a fost numită oficial prezidenţiabil PMP, un alt greu al partidului, europarlamentarul Cristian Preda, a cerut demiterea acesteia, pentru distrugerea candidaturii lui Diaconescu. Propunerea sa nu a fost acceptată de partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne