Armonie în Parlament. Dragnea şi Tăriceanu vor să ceară CSAT, SRI şi Parchetului desecretizarea protocoalelor

Dornic să satisfacă "curiozitatea" tuturor celor interesaţi, Liviu Dragnea a vorbit cu Tăriceanu pentru a cere desecretizarea protocoalelor între Parchet şi SRI.
Dragnea si Tariceanu in Parlament
Dragnea si Tariceanu in Parlament (Florin Chirila/Epoch Times)

Şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că a discutat cu omologul său de la Senat, Călin Popescu Tăriceanu, despre posibilitatea ca Parlamentul să ceară CSAT, SRI şi Parchetului să desecretizeze protocoalele între Parchet şi SRI. "În principiu", Tăriceanu este de acord cu această solicitare, relatează Mediafax.

"Am vorbit cu domnul Tăriceanu astăzi (luni, n.r.) şi mâine o să ne vedem din nou la Birourile permanente reunite şi o să vedem procedural dacă avem această competenţă (de a solicita desecretizarea, n.r.). Nu văd de ce nu am avea-o", a declarat Dragnea.

"Dacă nu e nimic ilegal şi neconstituţional în acele protocoale, de ce să nu fie toată lumea satisfăcută, ca şi curiozitate?", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Dragnea a mai precizat că are în vedere trimiterea de către Parlament a unei solicitări oficiale atât către CSAT, cât şi către SRI şi Parchetul General.

"Să vedem ce o să mai zică!", a adăugat Dragnea.

La rândul său, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni că este de acord "în principiu" cu desecretizarea protocoalelor dintre DNA şi SRI, însă o decizia în privinţa posibilităţii ca Parlamentul să solicite acest lucru va fi luată după o discuţie în Birourile Permanente Reunite.

Reamintim că Liviu Dragnea a pus demult "gând rău" protocoalelor între DNA şi SRI. Astfel, la mijlocul lunii martie, după ce Comisia Parlamentară pentru controlul SRI a modificat o serie de acte normative pentru a putea controla mai abitir SRI, Dragnea a declarat că sunt "sunt aşteptări mari de la Ţuţuianu'', şeful Comisiei şi că speră că acesta va publica ''lucrurile care pot fi făcute publice'', inclusiv protocoalele între SRI şi DNA.

„Sunt aşteptări mari de la Ţuţuianu, sper să aibă puterea să facă activitatea Comisiei destul de cunoscută publicului larg, în limitele informaţiilor care pot fi făcute publice. Sper ca Ţuţuianu să facă publice lucrurile care pot fi făcute publice şi care mai dau la o parte din acest mister care de multe ori se poate să fi fost artificial menţinut”, declara Dragnea la B1 TV, pe 15 martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne