Armata ucraineană a ucis cinci separatişti din Slaviansk. Putin reacţionează dur [video]

Miliţiile pro-Rusia din estul Ucrainei.
Miliţiile pro-Rusia din estul Ucrainei. (youtube.)

Campania anti-secesionistă desfăşurată de guvernul de la Kiev continuă în forţă, în ciuda ameninţărilor Rusiei. La intrarea în oraşul Slaviansk din estul Ucrainei au avut loc lupte dure. Armata ucraineană a intrat cu blindatele în oraş şi, potrivit primului bilanţ al confruntării, cinci separatişti şi-au pierdut viaţa.

Miercuri aveau loc schimburi de focuri între forţele paramilitare pro-ruse şi trupele speciale ucrainene, iar un baraj al separatiştilor ardea la intrarea în Slaviansk, oraş considerat un bastion al insurgenţilor în estul Ucrainei, potrivit AFP.

Un militant a declarat pentru AFP că a văzut şapte blindate ale armatei ucrainene de cealaltă parte a barajului.

Situaţia din estul Ucrainei este din ce în ce mai tensionată, în timp ce Rusia ameninţă cu represalii dacă va considera că "interesele i-au fost lezate". Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că utilizarea armatei de către Guvernul ucrainean împotriva populaţiei din estul ţării reprezintă o "crimă gravă" şi a subliniat că aceste acte vor avea consecinţe.

"Dacă regimul actual de la Kiev a început cu adevărat să utilizeze armata contra populaţiei în ţară, este o crimă foarte gravă contra propriului popor. Este o operaţiune de represiune care va avea consecinţe pentru oamenii care iau aceste decizii, în special pentru relaţiile interguvernamentale. Dacă autorităţile actuale de la Kiev au făcut asta, atunci este vorba despre o juntă, despre un tip de bandă criminală", a precizat Putin.