Armata rusă va fi echipată cu 100 de rachete nucleare până la sfârşitul lui 2018

Racheta balistică intercontinentală rusească RS-24 Yars.
Racheta balistică intercontinentală rusească RS-24 Yars. (Wikipedia.org)

Rusia va primi aproximativ 100 de piese de armament noi, inclusiv rachete balistice intercontinentale înarmate cu focoase termonucleare până la sfârşitul acestui an, potrivit unui oficial militar de rang înalt rus, potrivit Express.co.uk.

General-colonelul Serghei Karakaev, comandantul Forţelor de Rachete Strategice ruseşti, a dezvăluit ştirile explozive. El a folosit un interviu acordat publicaţiei de stat Krasnaia Zvezda pentru a explica ambiţiile militare tot mai mari ale Rusiei. Această măsură alimentează temerile privind amplificarea tensiunilor regionale.

Karakaev a declarat pentru Krasnaia Zvezda: “Până la sfârşitul anului, s-a planificat ca aproximativ 100 de noi piese de armament să fie furnizate trupelor, inclusiv sisteme de rachete Yars cu desfăşurare staţionară şi mobilă”.

Racheta Yars, cunoscută şi sub numele de RT-24 Yars sau Topol-MR, a fost testată pentru prima dată în 29 mai 2017 şi este o rachetă balistică intercontinentală echipată cu un sistem MIRV şi focoase termonucleare.

De asemenea, generalul a afirmat că în 2021 divizia Uzhur va deveni prima divizie din Rusia care va fi reînarmată cu noile rachete balistice intercontinentale Sarmat.

RS-28 Sarmat este o rachetă balistică intercontinentală rusească înarmată termonuclear, echipată cu sistem MIRV şi alimentată cu combustibil lichid, care este dezvoltată din 2009 de către compania rusească Makeiev Rocket Design Bureau.

Generalul a avertizat că deja sunt efectuate teste şi că este creată infrastructura necesară pentru a găzdui noile arme.

“În viitorul apropiat, vor începe teste de zbor ale rachetei şi implementarea cu succes a acestora va permite lansarea producţiei în masă a componentelor sale”, a afirmat Karakaev.

De asemenea, generalul a mai precizat că în 2019, divizia Dombarovski va deveni prima divizie din Rusia care va fi înarmată cu noile sisteme de rachete hipersonice Avangard.

Comentariile au fost făcute pe fondul tensiunilor amplificate între Ucraina şi Rusia, după ce sute de tancuri ruseşti au fost văzute aliniindu-se la graniţa dintre cele două ţări. Măsura a fost luată după ce, la sfârşitul lunii trecute, Marina rusă a confiscat trei nave ucrainene şi echipajele lor în Strâmtoarea Kerci. Ucraina a decretat legea marţială în câteva dintre regiunile sale şi preşedintele ucrainean a avertizat în mai multe rânduri cu privire la o posibilă invazie a ţării sale de către armata rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe